Opel Zafira 1.9 CDTi 150pk Cosmo (2006)
Uitvoering | Zafira 1.9 CDTi 150pk Cosmo |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
vacuumklepje
Nou, ik rij nu een maand in deze Zafira (150pk.
Ik moet eerlijk zeggen dat het heel anders rijdt dan de vorige Zafira uit 2000, stuurt anders, rijd anders en is bloedsnel met wat ik gewent was.
Afgelopen zaterdag zat ik achterin, mijn dochter (net rijbewijs) zat achter het stuur.
Wat me op viel was het lage toerental waarmee ze reed.
Blijkt dat het lampje van het motormanagement brand????
Volgens de garage is het vacuumklepje stuk, wordt morgen vervangen, hopelijk is dan het euvel verholpen.
Het klepje is vervangen, echter zonder resultaat.
Er wordt nu verder gezocht, afwachten dus....
... Het probleem is opgelost en hij loopt weer als een trein.
ook een dashboard knopje ontbrak, heeft waarschijnlijk de parrot gezeten, knopje is besteld en inmiddels gemonteerd.
perfecte service tot nu toe van Opel Bleeker in Hengelo (O)
tot nu toe
Hallo allemaal, Graag laat ik jullie even weten wat tot nu toe mijn ervaring is met mijn auto. Ik rij er nu iets meer dan een jaar mee (ca.35000Km) ik ben er nog steeds erg blij mee, hij rijd als een tierelier, dagelijks een stukje snelweg en stadsverkeer, verbruik gemiddeld 6,4 ltr/100KM.
Ik probeer zoveel mogelijk netjes te rijden dus op tijd schakelen en netjes aan de snelheid houden. Ik merk wel dat het verbruik oploopt als ik wat pittiger ga rijden.
Laatst had de mogelijkheid om op een lege startbaan (vliegveld twente) voluit te racen. De baan is 3,5KM lang, en kon tot 3KM voluit doortrekken, daarna is het echt wel remmen geblazen hoor. Het was kicken, volgas doortrekken in elke versnelling, op het laatst naar z'n 6e met een snelheid van ruim 190KM/h, ik denk als de baan nog langer was dat de snelheid nog iets was opgelopen, een hele ervaring.
Groetjes Gertjan
- Betrouwbaarheid3
- Prestaties4
- Comfort4
- Kosten4
Uitgelicht aanbod

Opel Zafira 1.6 CNG Cosmo (2007)

Opel Zafira OPC (2007)

Test: Honda FR-V - Opel Zafira - Citroën C4 Picasso - Renault Scénic - Toyota Corolla Verso

Opel Zafira 1.9 CDTi 120pk Cosmo (2006)

Test: Citroën Grand C4 Picasso - Renault Grand Scénic - Opel Zafira