Opel Zafira 1.8 Cosmo (2006)
Uitvoering | Zafira 1.8 Cosmo |
Versnellingen | 5, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Prima auto. Heb de executive (lease) versie. Hier zitten veel opties standaard in zoals zilveren dakrails, zilveren strip onder de ramen, reservewiel, navigatie etc. De motor is wat mij betreft iets te luidruchtig maar rijdt prima. Zit veel ruimte in en is zeer flexibel om te bouwen. Stoelen zitten goed en lekker hoog. Carkit en climate control genomen als extra optie. Veel dingen zoals telefoon en navigatie zijn via het stuur te bedienen en hierdoor raak je in het begin nogal eens afgeleid. Lekker is ook dat als je de navigatie niet gebruikt de straat waar je rijdt wordt aangegeven.
De problemen die ik heb hebben te maken met de radio (CD70). Ik heb een aantal zenders ingeprogrammeerd. Als ik van de opgeslagen zender 1 naar 2 en vervolgens naar 3 wil zappen, zou dat moeten kunnen met de linkertoetsen op het stuur. Echter krijg ik dan een dame die vraagt naar spraakfunties van de telefoon. Of het adresboek van de telefoon. Dit zou wel moeten kunnen volgens de handleiding en zal waarschijnlijk ergens een instelling zijn. Kan er in ieder geval niet uitkomen en ook de dealer weet het niet. Iemand een idee?
Verder ben ik ook nog op zoek naar het overzichtskaartje van de navigatie. Het kan zijn dat dit niet zichtbaar is op mijn, meest eenvoudige, systeem.