Opel Zafira 1.8 (2009)
Uitvoering | Zafira 1.8 |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Omdat er op mijn werk 5 jaar geleden een leaseregeling was, en er bij mij een 3de kind bijkwam, ben ik op zoek gegaan naar een geschikte auto. Ik maak weinig kilometers en dus rijgedrag was ondergeschikt, maar een brede achterbank waarmee ik 3 kinderstoelen kon vervoeren prio. Na veel gepas beleven er maar 2 merken/modellen over met een hele brede bank voor 3 kinderen; de C4 van Citroen en de Zafira van Opel. Uiteraard kan je voor minder geld shoppen, maar dan worden het écht auto’s die zijn afgeleid van een bestelbus.
Uiteindelijk voor de Zafira 1.8 benzine gekozen en daar geen spijt van gehad, in tegenstelling van 2 collega’s die met hun C4 toch wel vaste klant waren bij de garage.
Prima gezinsauto aan gehad. Super ruim! Ik had een 1.8 Business versie wit met privacy glass. Veel opties voor het geld. Navi, airco, cruise control en park sensoren voor en achter.
Je kan goed meekomen met het verkeer, maar het is geen strepentrekker, daar is het de auto niet voor. Op advies van kennissen gelukkig voor de 1.8 gekozen, de 1.6 is een beetje ondergemotoriseerd. Opel hanteert hier oude beproefde techniek, doet het altijd en nooit problemen gehad. De auto lust echter wel een slokje, maar een verbruik van 1:12 is redelijk.
Nu de kinderen iets groter zijn en ik een auto privé moet gaan rijden/kopen heb ik een nieuwe Skoda Octavia 1.2 TSi besteld. Puur vanwege het geld, veel voor weinig en lage maandlasten. Qua rijden ga ik er op vooruit, maar het is niet zo'n gezinsbak als de Zafira (7 zitplaatsen). Daarnaast is het overzicht op de weg (hogere zit) in de Zafira ook wel prettig. Wil je echter minder benzine verbruiken, dan is een lagere auto gunstiger. Ik ben benieuwd...