Opel Zafira 1.6 ecoFLEX Edition (2011)

autoreview

Opel Zafira 1.6 ecoFLEX Edition (2011)

Signalement

UitvoeringZafira 1.6 ecoFLEX Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf41.300 km
KM-stand laatst41.692 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Een paar dagen een Zafira

 • 41.692 km

Inleiding
---------
Vanwege reparatie aan mijn huidige leaseauto auto kreeg ik 3 dagen een blauwe Opel Zafira 1.6 Ecoflex mee. Het betrof de 111 editie. Ik was wel benieuwd of deze auto zou bevallen want als volgende auto ben ik op zoek naar een 7-zits MPV van dit formaat. Met 3 kleine kinderen is het hebben van een ruime auto waarin ook een keer iemand extra meekan wel een pré.

Interieur
---------
Ik heb al eerder een Opel Astra (2000) gehad en ik moet zeggen dat opzet en indeling van het dashboard op elkaar lijkt. Het interieur was donker en sober, maar dat maakt het ook weer tijdloos. Wat mij betreft niets mis mee. Voorin zit je prima en door de hogere zit is er goed zicht. Mijn kinderen vonden het een mooie auto en vooral het helemaal achterin zitten fantastisch. Met het 6e en 7e zitje plat heb je een grote vierkante kofferbak. Met de zitjes omhoog blijft er weinig kofferruimte over.

De audioinstallatie vond ik niet echt goed klinken. Ook na wat instellingen te hebben veranderd. Dat kan beter. Wel is het mogelijk om externe muziekbron er op aan te sluiten.

Rijden
------
Qua rijden viel direct op hoe kort de versnellingen zijn. Het gaat natuurlijk om een 1.6 motor in een best wel zware wagen (1405 kg). 120 kilometer per uur is 4000 toeren in de 5e versnelling. Qua gevoel zou ik zeggen een extra 6e versnelling moet de motor kunnen trekken en dat maakt het rijden op de snelweg iets minder nerveus. Het geluid valt wel mee, maar ik ga me er aan toch storen.

Door de korte versnellingen kom je redelijk vlot mee met het verkeer. Je hoeft ook niet altijd terug naar 4 als je wilt inhalen. Maar het is geen strepentrekker.

Ik heb deze 3 dagen vooral 80 en 100 km per uur wegen gereden en maar enkele tientallen kilometers snelweg. De boordcomputer gaf aan dat het verbruik 6,7 l/100 km was. Dus bijna 1 op 15 km. Bij het aftanken kwam ik ongeveer op hetzelfde verbruik. En dat verbruik viel me heel erg mee. Met de opmerking dat dit in juni was.

Conclusie
---------
Al met al best een fijne wagen zeker qua ruimte en gebruiksmogelijkheden, maar de motor in combinatie met de hoge toeren op de snelweg gaat irriteren. Dus misschien toch een zwaardere motor kiezen. Of nog even kijken naar een ander merk.

+ ruimte
+ gebruiksmogelijkheden
+ zuinig
- motor maakt veel toeren

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens