Opel Vectra Stationwagon 2.2 DTi-16V Sport Edition (2001)

Uitvoering | Vectra Stationwagon 2.2 DTi-16V Sport Edition |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik rij al jaren de Sport Edition versies van Opel. Comfortabele auto’s met toch een sportief tintje. Toen ik eind 2001 een nieuwe leaseauto mocht uitzoeken (en het lease bedrag was verhoogd), ben ik toch weer bij Opel uitgekomen. Bij andere merken kon ik op dat moment geen sportuitvoeringen van auto’s vinden. Tenminste, niet binnen het budget dat mij ter beschikking stond. Uiteraard kan je bij andere merken diverse opties bestellen, maar Opel is een van de weinige merken die een sport versie had waarin alles zat wat je nodig had. Sportstoelen (deels met leer), licht metalen velgen, verlaagd onderstel, sportief interieur, sport stuur en sportief afgestelde versnellingbak.
Het uiterlijk van deze auto heb ik altijd als zeer sportief ervaren. Of je nu de sedan, hatchback of station nam. Bij de Sport Edition zitten er nog xenon koplampen bij en die staan goed bij deze auto. Ook het heldere licht van xenon lampen zorgt voor prettig rijden in het donker.
Ondanks de verouderde techniek van deze Opel diesel, was hij voor mij vlot genoeg. Natuurlijk kan het altijd sneller, maar de 2.2 DTI had geen problemen met deze auto.
Je moet de motor wel op de juiste toeren hebben wil je gebruik kunnen maken van het vermogen, maar als je dat eenmaal weet dan kan je vlot mee met het verkeer.
Wel knalt de turbo er merkbaar in. Het zou mooier zijn als dit wat geleidelijker ging. Alleen bij een koude motor is deze motor niet bij de les en heb je het idee dat hij niet vooruit wil.
Zelf vind ik een wat strakker afgesteld onderstel wel prettig. Op- en afritten van de snel weg kan je lekker vlot nemen. Wel is merkbaar dat er een zware diesel in het vooronder ligt. Ook de stoelen zijn hard, maar zeker niet oncomfortabel. Verder zit er alles in de auto om de reis prettig te maken. Climate control, cruise control, board compter en electrische ramen voor. Zelf heb ik nog een Pioneer DVD navigatie systeem laten inbouwen. Dit past ook nog in mijn budget.
Ik heb vier jaar lang met plezier in deze auto gereden. Ik zat zelfs even te denken om hem prive over te nemen. Maar ik mocht weer een nieuwe auto uitzoeken, en een nieuwe auto voor deur is natuurlijk altijd leuk.
Ik lees vaak dat men problemen heeft met deze diesel van Opel. Bij mij viel dat gelukkig mee. Ook de roest ontwikkeling viel mij niet tegen.De enige roestplek op de auto was bij de sluiting van de achter portieren.
Slangen van de lucht retour leidingen waren kapot. De motor liep er erg slecht door.
Netjes vervangen door de dealer.
Xenon koplamp defect. Dure reparatie, maar op de dag van deze reparatie deed hij het weer en heeft het sindsdien altijd gedaan. Nooit een koplamp vervangen.
Een vraag of een opmerking? Laat het ons weten met een reactie.