Opel Vectra GTS 1.9 CDTi 150pk (2005)
| Uitvoering | Vectra GTS 1.9 CDTi 150pk |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2005 |
| Jaar van aanschaf | 2009 |
| KM-stand bij aanschaf | 154.000 km |
| KM-stand laatst | 190.500 km |
Het betreft een Automatische 6 bak, alleen kan ik dit nergens aanpassen.
Ik heb deze auto gekocht bij een kilometerstand van 154.500 bij een handelaar. Zonder garantie, voor een lage prijs.
Leer, 6 traps Automaat, navigatie, alles er op en eraan.
De auto had een half jaar stil gestaan dus ik heb nog met de onderhandeling kunnen pingelen. Nergens krijg je zoveel luxe voor je geld.
De motor is er goed in combinatie met de automaat. Ik heb er in Duitsland 230 op de teller mee gereden. de auto en automaat kan zich niet meten met het conform en schakelgedrag van een mercedes e220, maar dat is ook een auto van 2x zoveel geld.
Problemen.
156.000 km jun 09 Motor valt in storing. Euvel is bekend en blijkt EGR klep te zijn. Ik heb de klep zelf gedemonteerd en schoongemaakt. hierna ik deze teruggeplaatst en werkt alles weer fantatisch. (een EGR klep zouden ze moeten verbieden, echter zit deze op de auto door de politiek)
159.000 jul 09 Na in zuid frankrijk te zijn geweest blijkt dat het een ex lease wagen is waar het onderhoud van uitgesteld is. De remblokken zijn dan ook totaal op. Dus voor de vakantie naar kroatie nieuwe remblokken later monteren.
162.000 aug 09 Na mijn vakantie de auto een grote beurt laten geven door mijn eigen garage. Ook 4 nieuwe banden en de olie van de automaat laten verversen. Dealer vervangen liever een automatisch versnellingsbak dan de olie. Na het vervangen van de olie schakelt de automaat nog soepeler en niet meer erg hard zoals ik op vakantie in de bergen heb meegemaakt. kosten grote beurt + olie automaat + 4 michelin banden (900 euro). Ik raad iedereen aan om periodiek de transmissieolie te vervangen.
176.000 dec 09 De kilometerteller (instrumentenpaneel) heeft het begeven. uit laten lezen, diagnose teller kapot. Dealer wilde een afspraak maken omdat ik niet om hun heen kon. Mijn eigen autobedrijf gebeld en gevraagd of zij dit konden doen. Ja, zij halen de onderdelen en TECH 2 bij lathouwers in Oss. Alles doet het weer netjes. Kosten 575 euro. Nu maar hopen dat ik weer een aantal probleemloze km kan maken.
Ik weet uit ervaring dat de 150 pk varianten problemen met wervelkleppen hebben en met de EGR. Het probleem met de EGR heb ik zelf al opgelost, en ik ken al mensen die deze voor 300 euro bij de fiatdealer een nieuwe hebben gehaald. Vervangen is een fluitje van een cent voor een handige sleutellaar.
De wervelkleppen zitten in de inlaat en zorgen voor extra vermogen. Doordat de EGR uitlaatgassen door de inlaat stuurt, loopt het hele zaakje vast zodat de motor in storing valt. Ik heb dit probleem niet gehad, maar het komt wel veel voor bij hoge km standen. Voorals nog V power tanken, en binnenkort gaat de auto naar duitsland (EDS) om te tunen en de EGR software matig af te sluiten. Update volgt later nog.
Ik heb momenteel de winterbanden er onderliggen. Op marktplaats voor 300 euro originele opel velgen 16 inch met winterbanden aangeschaft.
De originele 17 inch opel velgen op de foto beschadigen snel, aangezien de spaken buiten de band vallen. Ik heb er michelinbanden (225x45x17) opliggen met velg beschermer, maar dit heeft nog niet geholpen. Ik zie veel dezelfde velgen met beschadigingen. Bij mijn vorige auto had ik nergens last van. Aangezien de kilometerteller stuk is gegaan, laat ik ze voorlopig nog niet repareren. Kosten hiervoor 300 euro.
Ik heb er zelf een Parrot carkit ingebouwd. Dit koste veel moeite, gezien de weinige ruimte achter de radio, maar is uiteindelijk wel gelukt.
TUV keuring en CC fix
Afgelopen maandag naar Apeldoorn geweest voor een TUV keuring van Autoweek voor het stukje Klokje rond.
Conclusie rapport.
Het voertuig verkeer in een technische goede staat. Enkele aandachtspunten zijn.
enkele oliesporen (je had mijn vorige auto eens moeten zien)
Remverschil voor/achteras (valt binnen de waarden, echter aandachtspunt).
Bij het vervangen van de volgende remblokken moeten de schijven ook vervangen worden.
Vandaag heb ik de CC gefixd. Deze wilde de laatste tijd nogal eens uitvallen. Door de hendel te demonteren en de contactpunten om te buigen lijkt het probleem verholpen te zijn.
APK en kleine schade
Tijd voor een update.
Vorige weekend naar zweden geweest en 2600 km gereden. Wat een lekker stoelen en wegligging. Wel last van cuppende banden maar dat wordt waarschijnlijk minder na de onderhoudsbeurt komende week.
De auto heeft een kleine beurt gehad (ik heb de auto bijna 1 jaar) en is APK gekeurd. Geen opmerkingen. Ik heb de airco opnieuw laten vullen aangezien deze toch weer 5 jaar oud is, en om ervoor te zorgen dat er tenminste voldoende koelmiddel in het systeem zit. Niet dat deze niet meer functioneerde, maar zie het zoals een oliewissel (na 5 jaar). kosten kleine beurt + airco + apk en roetmeting 325 euro.
Een onbekend voertuig die niet kan parkeren heeft helaas zijn sporen achtergelaten. Ben bezig om het via het waarborgfonds te verhalen maar ik ben hier een beetje huivering voor. Ik heb al een aanbod van 350 euro gehad om het te laten spuiten maar ik wacht nog op een aanbod van een spotrepair. Ook ben ik nog opzoek naar 1 of 2 losse velgen aangezien de twinspokes nog al makkelijk beschadigen (spaken komen buiten de band, ook met velg beschermer). Iemand een idee, nieuw bestellen kost 285 exclusief.
helaas nog geen review in de Autoweek, zal vanzelf wel een keertje komen.