Opel Vectra GTS 1.8-16V Elegance (2005)
Uitvoering | Vectra GTS 1.8-16V Elegance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
De eerste dagen
Ter vervanging van de Vectra GTS 2.2 Elegance die we hadden, hebben we deze Vectra GTS 1.8 Elegance gekocht.
De eerste 200 kilometer ermee gereden. Tja qua comfort weinig verschil met de vorige Vectra die we hadden. Dat er een ander blok in ligt merk je uiteraard wel bij het stevig doortrekken. Maar daar staat een aantrekkelijker brandstofverbruik tegenover. Verder zit in dit model een af fabriek kleurennavigatie die wel erg prettig werkt een uitstekende audioinstallatie met een prima geluid.
Hopelijk nu meer geluk met deze wagen.
kleine update
Nu een weekje in het bezit van de Vectra. Hoorde een ratelend geluid. Bleek een wiellager rechts te zijn die kapot was. Is onder garantie vervangen.
Een maand verder
We hebben de Vectra nu een maand in ons bezit. En tot alle tevredenheid. De geintegreerde navigatie zijn we erg tevreden over. (alleen geen flitspalen te zien zoals op de TomTom dus iets meer oppassen). Vind de bestemming snel en makkelijk in gebruik.
Afgelopen week met een flink aantal volle aanhangers met zand gereden en daar had de Vectra totaal geen moeite mee.
Verbruik zijn we ook tevreden over. Ongeveer 1 op 11 waarbij veel stadsritten waren en het rijden met de aanhanger.
update
Nog steeds tevreden over onze Vectra. Wel wat gekraak te horen wat waarschijnlijk de stabilisatorrubbers zijn ( een vectra kwaaltje). Dit zullen we binnenkort een keer aankaarten bij de dealer. Ook op de lange ritten een comfortabele wagen. Maar dat wisten we wel door onze ervaringen met de 2.2 Vectra C die we hiervoor hadden.
Zijn er geen minpunten dan?. Jawel en dat betreft het vermogen bij bijvoorbeeld even vlot willen inhalen. Maar we zijn natuurlijk wel de 2.2 motor gewend die 25 pk meer had. Maar onoverkomelijk is het zeker niet en het scheelt behoorlijk in verbruik wat nu in deze dure benzine tijden ook wel erg fijn is.
De vrouw des huizes heeft een scherpe uitstekende punt van een put langs de stoep geraakt. Linkervoorband helaas overleden. Nieuwe band € 200,00
kleine update
Zo en weer eens tijd voor een kleine update.
We zijn nog steeds erg tevreden met onze Vectra. Het verbruik is zeer prettig te noemen. En dat is wel fijn in deze dure benzinetijden.
We zijn ook erg tevreden met de ingebouwde cd70 navigatie. Alleen wat wel jammer is dat je bij de grens een cd moet wisselen. Het systeem werkt niet met dvd's. Zeer uitgebreid systeem met veel optie's. O.a. TMC
Zijn er dan helemaal geen minpunten? Nou nee eigenlijk niet. Enige wat misschien het noemen waard is, is het gekraak wat je af en toe hoort als je over drempels gaat. Dit hadden we ook bij onze vorige Vectra's en is kennelijk een Vectrakwaaltje.
Binnenkort maar eens een garantieafloopkeuring bij de TUV laten doen. kost welliswaar 275 euro maar misschien komen er dingen uit die dit bedrag ruimschoots wegpoetsen en zo niet dan weten we dat we goed zitten.
fijne auto die probleemloos rijdt
Zo weer eens een kleine update.
De Vectra is bij de Anwb voor een garantie-afloopkeuring geweest. Daar is niets noemenswaardig uit naar voren gekomen.
We zijn nog steeds erg tevreden over de Vectra. Onlangs van Assen naar Berlijn gereden en met gemiddeld 140 km reed de auto bijna 1 op 15. Een prettig verbuik vind ik. En het was prima toeven in de auto gedurende de rit. De prettige stoelen hebben mede voor een aangename rit gezorgd.
De dealer zal binnenkort de geconstateerde puntjes gaan verhelpen.
een jaar verder
We hebben de Vectra nu bijna een jaar. Tot nu toe probleemloos gereden. We zijn nog steeds erg tevreden over onze GTS. Toch wel weer iets meer gereden dan verwacht waardoor de we toch overwegen om volgende keer naar een diesel te gaan kijken.
Gisteren heeft de auto een beurt gehad en daarbij is de kachelthermostaat vergangen. Gelukkig hebben een opel Winterplan certificaat waardoor deze kosten voor rekening van Opel zijn. Scheelt toch een kleine
€ 150,00.
Verder geen gebreken of tekortkomingen ondervonden.
Op naar een nieuw jaar probleemloos rondrijden
En weer een jaar verder
Wij hebben de auto nu twee jaar in ons bezit. Tot nu toe geen grote problemen gehad. Onlangs wel twee nieuwe veren voor laten vervangen. Waren beiden gebroken en derhalve apk afkeur.
We zijn nog steeds erg tevreden over onze Vectra die ons niet in de steek heeft gelaten.
Ook het verbruik is nog steeds erg zuinig. Gemiddelde van 1:14 ben ik erg tevreden mee. De 1.8 motor met 122 pk maakt hem geen stoplichtsprinter maar verder is het een vlot lopende auto. Hopelijk dat wij nog een paar zorgeloze jaartjes kunnen genieten van onze Vectra
De GTS is de deur uit
Nadat de Vectra ruim 175000 op de teller heeft staan is hij ingeruild tegen een andere Vectra GTS uit november 2008 met slechts 48.000 km op de teller.
Ik heb prima ervaringen gehad met de Vectra en zal van de vervanger ook weer een en ander bijhouden