Opel Vectra GTS 1.8-16V Elegance (2005)

autoreview

Opel Vectra GTS 1.8-16V Elegance (2005)

Signalement

UitvoeringVectra GTS 1.8-16V Elegance
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf124.500 km
KM-stand laatst175.200 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

De eerste dagen

 • 124.700 km

Ter vervanging van de Vectra GTS 2.2 Elegance die we hadden, hebben we deze Vectra GTS 1.8 Elegance gekocht.

De eerste 200 kilometer ermee gereden. Tja qua comfort weinig verschil met de vorige Vectra die we hadden. Dat er een ander blok in ligt merk je uiteraard wel bij het stevig doortrekken. Maar daar staat een aantrekkelijker brandstofverbruik tegenover. Verder zit in dit model een af fabriek kleurennavigatie die wel erg prettig werkt een uitstekende audioinstallatie met een prima geluid.

Hopelijk nu meer geluk met deze wagen.

kleine update

 • 124.900 km

Nu een weekje in het bezit van de Vectra. Hoorde een ratelend geluid. Bleek een wiellager rechts te zijn die kapot was. Is onder garantie vervangen.

Een maand verder

 • 126.186 km

We hebben de Vectra nu een maand in ons bezit. En tot alle tevredenheid. De geintegreerde navigatie zijn we erg tevreden over. (alleen geen flitspalen te zien zoals op de TomTom dus iets meer oppassen). Vind de bestemming snel en makkelijk in gebruik.

Afgelopen week met een flink aantal volle aanhangers met zand gereden en daar had de Vectra totaal geen moeite mee.

Verbruik zijn we ook tevreden over. Ongeveer 1 op 11 waarbij veel stadsritten waren en het rijden met de aanhanger.

update

 • 127.790 km

Nog steeds tevreden over onze Vectra. Wel wat gekraak te horen wat waarschijnlijk de stabilisatorrubbers zijn ( een vectra kwaaltje). Dit zullen we binnenkort een keer aankaarten bij de dealer. Ook op de lange ritten een comfortabele wagen. Maar dat wisten we wel door onze ervaringen met de 2.2 Vectra C die we hiervoor hadden.

Zijn er geen minpunten dan?. Jawel en dat betreft het vermogen bij bijvoorbeeld even vlot willen inhalen. Maar we zijn natuurlijk wel de 2.2 motor gewend die 25 pk meer had. Maar onoverkomelijk is het zeker niet en het scheelt behoorlijk in verbruik wat nu in deze dure benzine tijden ook wel erg fijn is.

De vrouw des huizes heeft een scherpe uitstekende punt van een put langs de stoep geraakt. Linkervoorband helaas overleden. Nieuwe band € 200,00

kleine update

 • 131.660 km

Zo en weer eens tijd voor een kleine update.

We zijn nog steeds erg tevreden met onze Vectra. Het verbruik is zeer prettig te noemen. En dat is wel fijn in deze dure benzinetijden.

We zijn ook erg tevreden met de ingebouwde cd70 navigatie. Alleen wat wel jammer is dat je bij de grens een cd moet wisselen. Het systeem werkt niet met dvd's. Zeer uitgebreid systeem met veel optie's. O.a. TMC

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Nou nee eigenlijk niet. Enige wat misschien het noemen waard is, is het gekraak wat je af en toe hoort als je over drempels gaat. Dit hadden we ook bij onze vorige Vectra's en is kennelijk een Vectrakwaaltje.

Binnenkort maar eens een garantieafloopkeuring bij de TUV laten doen. kost welliswaar 275 euro maar misschien komen er dingen uit die dit bedrag ruimschoots wegpoetsen en zo niet dan weten we dat we goed zitten.

fijne auto die probleemloos rijdt

 • 133.004 km

Zo weer eens een kleine update.

De Vectra is bij de Anwb voor een garantie-afloopkeuring geweest. Daar is niets noemenswaardig uit naar voren gekomen.

We zijn nog steeds erg tevreden over de Vectra. Onlangs van Assen naar Berlijn gereden en met gemiddeld 140 km reed de auto bijna 1 op 15. Een prettig verbuik vind ik. En het was prima toeven in de auto gedurende de rit. De prettige stoelen hebben mede voor een aangename rit gezorgd.

De dealer zal binnenkort de geconstateerde puntjes gaan verhelpen.

een jaar verder

 • 141.700 km

We hebben de Vectra nu bijna een jaar. Tot nu toe probleemloos gereden. We zijn nog steeds erg tevreden over onze GTS. Toch wel weer iets meer gereden dan verwacht waardoor de we toch overwegen om volgende keer naar een diesel te gaan kijken.

Gisteren heeft de auto een beurt gehad en daarbij is de kachelthermostaat vergangen. Gelukkig hebben een opel Winterplan certificaat waardoor deze kosten voor rekening van Opel zijn. Scheelt toch een kleine
€ 150,00.

Verder geen gebreken of tekortkomingen ondervonden.

Op naar een nieuw jaar probleemloos rondrijden

En weer een jaar verder

 • 159.000 km

Wij hebben de auto nu twee jaar in ons bezit. Tot nu toe geen grote problemen gehad. Onlangs wel twee nieuwe veren voor laten vervangen. Waren beiden gebroken en derhalve apk afkeur.

We zijn nog steeds erg tevreden over onze Vectra die ons niet in de steek heeft gelaten.

Ook het verbruik is nog steeds erg zuinig. Gemiddelde van 1:14 ben ik erg tevreden mee. De 1.8 motor met 122 pk maakt hem geen stoplichtsprinter maar verder is het een vlot lopende auto. Hopelijk dat wij nog een paar zorgeloze jaartjes kunnen genieten van onze Vectra

De GTS is de deur uit

 • 175.200 km

Nadat de Vectra ruim 175000 op de teller heeft staan is hij ingeruild tegen een andere Vectra GTS uit november 2008 met slechts 48.000 km op de teller.

Ik heb prima ervaringen gehad met de Vectra en zal van de vervanger ook weer een en ander bijhouden

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (6)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens