Opel Tigra TwinTop 1.4 Temptation (2007)

autoreview

Opel Tigra TwinTop
Opel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTopOpel Tigra TwinTop - interieurOpel Tigra TwinTop - interieur

Signalement

UitvoeringTigra TwinTop 1.4 Temptation
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2013
KM-stand bij aanschaf42.000 km
KM-stand laatst51.000 km
Lezerswaardering: 50%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

gewoon leuk

 • 51.000 km

De Tigra TwinTop vind ik gewoon leuk. Het is een vrij pretentieloze auto, maar hij maakt me wel blij, zeker in de two tone kleurstelling. Sommigen vinden het een damesautootje, mij best. De techniek is relatief eenvoudig (op het dak na natuurlijk). De hele bediening is kinderlijk eenvoudig.

Vooralsnog heeft hij me geen problemen gegeven. Ik heb bewust voor de 1.4 gekozen. Deze heeft een distributieketting ipv -riem (hoeft in principe niet vervangen te worden), is zuiniger (1:16 in de praktijk) en valt één belastingschaal lager uit dan de 1.8. De 1.4 maakt bepaald geen sportwagen van de Tigra, maar om te cruisen voldoet hij prima. Je kunt hem zelfs flink schakellui rijden, onderin trekt hij rimpelloos op. Nadeel zijn de bijbehorende trommelremmen, nogal magertjes. Mijn handrem doet het trouwens gewoon slecht, de garage heeft de trommels een keer schoon gemaakt maar dat hielp niets.

Van binnen is het knus en gezellig, met dank aan de rode leren bekleding. Geweldig is de leerkwaliteit niet, de hoes om de versnellingsbak is al gescheurd. Minder geslaagd voor mij is de zitpositie, het stuur staat nogal ver weg. De stoelen houden je aardig goed vast, alleen de onderrug wordt minder ondersteund. Hier is echter makkelijk iets aan te doen, de stoelen zijn aan de achterzijde snel te openen, om dan de vulling aan te passen. Zelf heb ik er opblaasbare rubber kussens in geplaatst, met een handpompje. Met het windscherm gemonteerd zit je lekker uit de wind. Met de stoelverwarming aan kun je vanaf 5 graden Celsius open rijden.

Zelfs enigzins gevaarlijk is de dikte van de A-stijl, daar verdwijnt zomaar een fietser of meer achter. Veiligheid heeft zijn prijs...

De keuze om maar helemaal geen achterbank te monteren vind ik een goede. Het komt de proporties van de auto ten goede, en de bagageruimte is zeer bruikbaar (met dak open 250 liter, 450 liter met het dak dicht, plus een vak van 70 liter achter de stoelen). Alleen het slome electrisch openen en sluiten van de kofferklep irriteert. En dat de verschillende waarschuwingen één en dezelfde waarschuwingspieper hebben, je weet dus nooit snel waarom de kap niet open wil.

Mijn dak heeft een kleine lekkage bovenaan de rechter A-stijl, en in de onderste deurrubbers blijft vaak water staan, wat soms naar binnen loopt. Niet perfect, maar ook niets dramatisch. Vervelend is de richtingaanwijzer die nauwelijks te horen is. Drempels moet ik open rijdend rustig nemen omdat anders het opgeklapte dak onaangename geluiden maakt in de kofferbak. Het dak ligt blijkbaar niet 100% gefixeerd.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens