Opel Tigra TwinTop 1.4 Sport (2007)

autoreview

Opel Tigra TwinTop 1.4 Sport (2007)

Signalement

UitvoeringTigra TwinTop 1.4 Sport
Versnellingen5, Semi Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf90.000 km
KM-stand laatst92.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Waarom zou je (geen) Opel Tigra kopen?

 • 92.000 km

Dit voorjaar was ik op zoek naar mijn eerste auto. Zonder kinderen was een tweezitter een prima optie en het leek mij en mijn vriendin leuk om een cabrio te rijden. Ons budget was ongeveer 5000 euro. Enkele opties waren:
-Mazda MX-5
-Peugeot 206cc

De Peugeot 206cc sprak ons minder aan kwa uiterlijk. De MX-5 heeft al snel een hogere kilometerstand rond dit budget. Ook de kofferbak is beperkt bij de MX-5. Het liefst wou ik een auto onder een ton en van de eerste eigenaar (gezien de leeftijd).

Voor ruim 4000 euro konden we een tigra kopen met 90.000 op de teller, eerste eigenaar, cruise controle, stoel verwarming en een automatisch dak. Verder is het een redelijke goede zit positie (niet zo laag als de MX-5). Een hardtop kent zeker voordelen in de winter. En zonder dat het dak is ingevouwen heb je 450 liter bagage ruimte en een 70 litervak achter de stoelen. Deze hoeveelheid bagageruimte is voor een cabrio in dit segment redelijk uniek. Verder is het een zuinige auto en voor het benzinegeld hoef je hem dus ook niet te laten staan. Onderhoud komt exact overeen met een Opel Corsa C. Onderdelen zijn hierdoor goed verkrijgbaar en is ook prima zelf te doen. Documentatie is voor een Corsa C goed voorhanden. Alles bij elkaar heb je wat mij betreft heel veel auto in dit segment.

De voordelen spreken voor zich. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet overwegen voordat je een Tigra koopt. De dakconstructie is redelijk betrouwbaar, maar kent een aantal kleine vaak voorkomende storingen. Zelf heb ik twee van deze storingen heel simpel en structureel kunnen verhelpen met dank aan het tigra forum, maar ik kan me voorstellen dat het een dure grap is bij de garage. Er schijnt op de forums meer specialisme aanwezig te zijn als bij een garage, omdat je niet elke dag een Tigra bij de garage ziet met dankstoring. De dakconstructie werkt nauw samen met de kofferklep, dus mocht het dak niet meer werken, werkt de kofferklep vaak ook niet meer (was bij mij ook het geval). De kofferklep kan je ook handmatig openen mocht het echt nodig zijn. Op het moment dat het dak niet meer werkt vallen alle voordelen van de auto ineens weg. Je hebt dan een 2 zitter ip.v. een 4 zitter met een kleinere kofferbak + extra gewicht als een Corsa C. Verder werkte de cruise control slechts af en toe, dit heb ik ook kunnen verhelpen met een soldeerbout (klein kabelbreukje).

Conclusie:
De Opel Tigra is een hele betaalbare, praktische en mooie auto voor zijn prijsklassen. Maar doordat de auto inmiddels op leeftijd is en uit een complex dak (+ redelijk veel opties voor zijn tijd) bestaat is het handig om jezelf enigszins te verdiepen in de werking van het dak. Dit kan hoge onderhoudskosten voorkomen. Omdat documentatie/onderdelen goed voorhanden zijn en de techniek naar mijn mening goed navolgbaar is, zijn eventuele problemen goed te verhelpen.

3,5
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (1)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens