Opel Senator 3.0i CD (1991)
Uitvoering | Senator 3.0i CD |
Bouwjaar | 1991 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Zeer veel luxe voor weinig geld alles er op en er aan behalve leren bekleding en een schuifkanteldak.
Een perfect rijdende auto met regelbare schokdempers (elec),4 bak automaat met lockup en een econoom/sportstand.
Beide voorstoelen zijn voledig verstelbaar tevens in hoogte. Zo ook het stuur is in hoogte verstelbaar voor een goede en comfortabele rit.
Cruisecontrol (werkt pas boven de 40km/h).
Het verbruik voor een 6 cyl van een kleine 180 pk met een gewicht van 1530 kg valt het mee indien rustig rijgedrag 1:8,5 gemiddeld haalbaar,snelweg ruim 1:10/12 bij 100 km/h daarboven gaat het verbruik snel bergafwaarts.
Stads km tussen de 1:5 à 1:7 bij zeer sportief gebruik 1:3 haalbaar tot zelfs 1:2.
Update ten aanzien wat ik ergens in een myreview zat te lezen over het verbruik op de duitse autobahn:
Ik ben met de Senator op vakantie geweest naar midden Duitsland in de buurt van Hannover.
We hebben daar alleen met de Senator gereden aan gezien onze vrienden in een Polo 2 deurs reden. Ik heb in de vakantie ruim 2000 km afgelegd met op de Duitse autbahn geldende snelheden dus ruim 180 190 en soms ff over de 200.
Wat mij opviel daar is het verbruik van de auto met de snelheden die ik reed en de hier en daar aanwezige pukkeltjes in de weg reed ik ruim 1:10 daar.
Terwijl hier in Nederland de max snelheid dus lager ligt als bij onze buren reed ik daar dus zuiniger op de Duitse benzine dan op de Hollandse benzine.
Kleine voetnoot in Duitsland reed ik continu op de cruisecontrol ronde de 150 wat in Nederland godsonmogelijk is.
Helaas heb ik de auto een jaar geleden op moeten ruimen wegens toch wel zeer dringend laswerk aan wat kokerbalken e.d. verder was het een droom van een auto.
Die ik onmiddelijk weer zou aanschaffen als ik een goede tegen kwam.
Km stand bij verkoop was ruim 185000 km. Probleemloos bereikt.
Remblokken voor en 2 achterbanden.