Opel Omega 3.0i-V6 MV6 (1996)
Uitvoering | Omega 3.0i-V6 MV6 |
Bouwjaar | 1996 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Uitstekende en vooral zeer luxe auto. Sterke 211 pk motor welke fluisterstil zijn werk doet en zo’n heerlijke V6 roffel produceert. Het 0-100 sprintje gaat mede door het gewicht van 1600 kg (automaat is nog zwaarder en trager, daarom voor 5-bak gekozen) redelijk vlot, maar niet supersnel. Eenmaal op gang sleurt ie er goed aan, voor je het weet rijd je 180 km/h waarbij nog steeds volledige rust in het interieur heerst. Dat ie een top van 240 km/h moet kunnen halen geloof ik graag, heb het niet geprobeerd. Bij normaal gebruik is 1:10 haalbaar, in praktijk zal de auto al snel een stevig verbruik van 1:8 laten noteren. Maar dat weet je als je zo’n auto koopt. Lol kost vaak geld:-) De auto voelt erg solide aan en zit gewoon goed in elkaar. Dit verbaasde mij omdat je nogal eens negatieve dingen over Opel hoort. De MV6 heeft mij bewezen dat ook Opel degelijke auto’s kan bouwen, mag ook wel voor een nieuwwaarde van bijna een ton oude guldentjes!
Al met al een heerlijke auto waar ik van genoten heb. Dus ben je op zoek naar wat power en lol voor weinig geld, dan kan ik je een MV6 aanbevelen. Immers, eentje van 10 jaar oud koop je al voor zo’n 3000 euro. Voor dat geld koop je een nog redelijk representatieve auto met 211 pk!! Lachen toch..... Maar pas op, zoek naar de juiste auto welke goed is onderhouden. Anders komt er zomaar een auto overheen aan onderhoudskosten en dan is de lol er snel vanaf. Let ook even op de spatborden achter, de plek waar het roestduiveltje als eerste toeslaat.
Tot nu toe geen problemen, maar ik rijd er ook nog maar kort in. Daarnaast is de auto goed onderhouden door de vorige eigenaar, hetgeen erg belangrijk is.
Januari 2007: Auto paar weken geleden verkocht omdat ik weer iets anders wilde. Heb totaal geen pech met de Omega gehad maar vooral lol. Leuke bak!