Opel Meriva (2007)

autoreview

Signalement

UitvoeringMeriva
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2007
KM-stand bij aanschaf300 km
KM-stand laatst121.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Opel Meriva Business 1.6 LPG

Mijn Meriva heb ik als lease auto bereden. Alleen zakelijk. Een plezierige auto waarmee je makkelijk en comfortabel kunt sturen. Weinig gekraak relatief veel ruimte en genoeg luze.
Helaas bleek de 1.6 op LPG geen goede combi te zijn en al na 15.000 km zakten de prestaties in. Een controle beurt bij de dealer maakte duidelijk dat de kleppen bij gesteld moesten worden. Vervolgens kon ik weer 15.000 plezierig rijden. Op LPG rijdt de meriva plm 1 op 11. Kon slechter. Omdat na 30.000 de kleppen problemen opnieuw begonnen heb ik een 2.000 km op benzine gereden en dan loopt hij plm 1 op 15. Aanmerkelijk zuiniger dus... Bij die 30.000 beurt is een deel van het blok vervangen.
Vanaf dat moment heb ik met grote regelmaat op benzine gereden. plm om de 500km 50 km op benzine. Daarmee heb ik tot 90.000 redelijk probleemloos gereden. Ok tijdens de beurten wel even de kleppen bij stellen maar dat was het wel.
Nu boven de 110.000 begint de Meriva startproblemen te krijgen. De garage kan niets vinden maar ik sta nog wel eens om 06.30 in een auto die niet start.

De 1.6 op lpg kan ik dus niet echt aanbevelen.
Als we de 1,6 motor op LPG buiten beschouwing laten is het een prima auto. Ik heb te horen gekregen dat ik een andere uit moet kiezen. Precies op tijd.
Wat wordt Het dit keer? Kijk ik naar prijs kwaliteit dan wordt het weer een Meriva. Dit keer met killerdoors:) en een diesel.

Afscheid van een leuke auto met de laatste tijd wa

 • 121.000 km

op 11 feb 2011 heb ik de Meriva in geleverd en (tijdelijk) een andere (huur) auto mee genomen.
Sinds begin dec heb ik vaak bij de garage gestaan. Dankzij de lpg installatie wou de auto bij vorst gewoon niet starten. Dit is door een lpg specialist in Houten goed verholpen, waarvoor hulde, maar vervolgens bleken de kleppen ook weer eens gesteld te moeten worden. En tja dat is een dure ingreep die een auto die aan het einde van zijn leasetijd zit niet rendabel maakt. En dus moest ik hem inleveren.

Terug kijkend heeft de auto nog wel eens klep problemen gehad, maar verder was het een plezierige auto die ik qua rij eigenschappen enz. zeker kan aanraden. Misschien is de 1e Meriva een beetje outdated maar wil je een leuke no nonsens auto dan is de 1e Meriva zeker een aanrader.

2,3
 • Betrouwbaarheid
  2
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  0
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens