Opel Kadett 1.3i LS (1989)
Uitvoering | Kadett 1.3i LS |
Bouwjaar | 1989 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Zonder apk op de gok gekocht voor 50 euro.
Leuke auto, beetje tijdloos. Is een 15 jaar oude auto maar ziet er bij die hedendaagse auto"s nog best actueel uit.
In deze auto zit overigens een 5 bak wat het verbruik en rumoerigheid in de auto ten goede komt, verbruik ongeveer 1 op 15.
Biedt genoeg ruimte aan 4 personen en wat betreft het meenemen van bagage zit het zeer zeker goed, wat een ruimte in die kofferbak.
In de tijd voor mijn bezit heeft de auto weinig (lees, geen) onderhoud gehad en dat heb ik gemerkt, lees bij problemen.
Nu 1 1/2 jaar later heb ik de auto gerepareerd, opgeknapt en gefatsoeneerd en is de auto nu in een staat dat er nog wel een jaar of 5 mee gereden kan worden, wat ik graag wil want aan die oude auto"s valt gelukkig een hoop dingen zelf te repareren.
De motoren van opel zijn sterk en kunnen wel een ton of 3 (meestal meer) meegaan.
De dorpels heb ik laten lassen. Aangezien er onder mijn auto een trekhaak zit en de draagbalken waar de trekhaak aan vast zit aardig aan het doorroesten waren heb ik dit eveneens laten lassen.
In totaal ben ik een euro of 1000 armer maar nu heb ik wel een goede auto met, als ik hem normaal bij hou weinig sores.
Kortom een goede auto, groot dhz gehalte en eigenlijk weinig motorische mankementen.
Wat betreft de dealer, in Amersfoort proberen ze je een nieuwe auto te slijten, willen je met een diepe zucht wel helpen maar dan moet hun pet wel goed staan.
Wat betreft de Opel-dealer in Soest, zeer goede service. Zowel telefonisch met probleemoplossingen maar ook als ik langs kom wordt ik op een normale en fatsoenlijke manier behandeld.
Mijn dealer ervaring is dan ook gericht op de dealer in Soest.
Op de vraag of ik nog eens aan een andere opel ga beginnen kan ik kort zijn. NEE en waarom niet, dit komt omdat de Opels van vandaag de dag kwalitatief een stuk slechter zijn dan mijn kadettje. hiermee doel ik o.a. op egr kleppen die regelmatig kapot gaan (milieumaatregelen enzo) en dorpels die in 10 jaar tijd harder wegrotten (astra) dan die van mijn Kadett in 15 jaar tijd.
Aangezien ik veel dingen heb gerepareerd/vervangen moet ik het even los specificeren.
Wat betreft onderhoud heb ik gerepareerd/vervangen
rotor, verdeelkap, kabels, bougies, accu, thermostaat, deel van de uitlaat, diverse lampjes, banden, distributieriem, ashoes en een setje wiellagers. de nodige liters motorolie + filter, bougies, luchtfilter en koelvloeistof
Wat betreft overige reparaties heb ik gerepareerd/vervangen
rembekrachtiger, raambedieningsmechanisme, binnenbekleding van de kofferbak, veersysteem van de kofferdeksel, krik (oude was gevaarlijk) dit alles van diverse sloperijen voor weinig geld. en een setje nieuwe wieldoppen.
Wat mankeert er nu aan.
uitlaat de ene keer lek en de andere keer weer niet. Ik vermoed een klem die wat los zit.
Rechtsvoor het spatbord, roest. (niet gevaarlijk maar voor het oog niet zo mooi) ik kom er wel een keer een tegen op de sloop voor weinig.
Binnenkort ga ik de lak wat oppoetsen met commandant omdat de lak er in de 15 jaar dat de auto oud is er niet mooier op is geworden.
Voor de rest niets.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee