Opel Corsa 1.7 DTi-16V Comfort (2000)
Uitvoering | Corsa 1.7 DTi-16V Comfort |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2000 |
De Opel is op zich een degelijke auto, al voelt de 1.2 die ik tijdelijk als vervang auto heb gehad erg licht aan. De door mij gereden 1.7 DTi is daarentegen te zwaar voor zijn grootte, dat uit zich in een veel te lange remweg bij noodstoppen en snel glijden bij slecht weer. Ook is de auto enorm onderstuurd. Al met al gaat de auto dus voornamelijk achter het zware moterblok aan. Ook is de geluidsisolatie van de Corsa niet berekend op de diesel de auto maakt echt een verschrikkelijke herrie vanaf de 3000 toeren, terwijl de turbo pas op 2500 begint en er daarvoor geen enkel koppel beschikbaar is, iets wat erg wennen is als je bijvoorbeeld diesels van de VAG groep gewend bent.
Ook over de prestaties ben ik niet erg tevreden: de verkoper garandeerde mij prestaties ala 1.4 benzine. Een 1.2 presteerd echter op alle vlakken beter dan de 1.7 DTi.
Nu staat Opel niet bekend om zijn goede diesels en deze auto is geen uitzondering.
Een raar probleem is dat bij het kleinste steentje meteen de hele ruit scheurt. In 18 maanden 5 nieuwe voorramen, iets wat ik bij mijn vorige 10 auto"s nooit meegemaakt heb.
Knoppen in het interieur breken makkelijk af en de portieren rammelen.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee