Opel Corsa 1.6 GSi 16V (1994)
Uitvoering | Corsa 1.6 GSi 16V |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 1995 |
De Opel Corsa B en dan een GSI uitvoering. Naderhand kwam er een basic versie uit maar ik heb toen een van de eerste gekocht daar zat gewoon alles op wat erop kon zitten. Een rap karretje en zag er goed uit. De wegligging en uitrusting was dik in orde en ook de vrouw kwam er lekker mee uit de voeten. En het was dan wel een opel maar echt niet saai en kaal. De nieuwprijs toen was 41.000 gulden want er kwam nog een schuifkanteldak en hoofdsteunen achter bij en nog wat kleinigheden zoals een alarm alles orgineel van Opel en degelijkheid ten top. Ik was toen aan het kijken voor een splinternieuwe en liep tegen deze aan hij was pas 8 maanden oud en had net 12.500 op de teller staan. Omdat er het eerste jaar altijd veel afgeschreven word kon ik hem toen voor 36.000 gulden kopen.
Ik heb de auto tot 2001 gereden en na 145.000 km toch wel wat rare dingen eraan gehad. Allereerst ging na een maand of 13 het stuurhuis kapot. Ik reed uit de garage en er lag een grote plas olie en de stuurbekrachting maakte een heel akelig geluid. Daar er 3 jaar garantie (erbij gekocht door de vorige eigenaar) op zat werd dat gewoon onder garantie gemaakt. Bij 110.000 begon hij koelvloeistof te consumeren. Ik kwam toen al enige tijd niet meer bij de dealer en had een monteur die dat erbij deed. Deze constateerde dat de koppakking defect was en vroeg of ik altijd de auto aftrapte. Omdat ik altijd erg zuinig op mijn autotje bent was het antwoord dus nee. Tijdens het repareren kwam hij een of ander poortje tegen dat dicht was gaan zitten en dat was de oorzaak van het sneuvelen van de koppakking.Alles in orde gemaakt en de auto liep weer als een trein. Na een jaartje of 6 begon de auto op allerlei plaatsten te roesten op de randen bij de deuren en de spartborden voor. En het kwam niet door steenslag maar echt onder de lak. Dat was toch wel een domper want als het eenmaal roest roest het. Verder liet de bekleding na een jaar of vijf ook sporen na van in en uit stappen en op het laatst kwam het ijzer erdoor dat vond ik ook wel wat minder.In 2001 heb ik hem verkocht en een astra station wagon gekocht.