Opel Corsa 1.4i Swing (1994)

Opel Corsa

UitvoeringCorsa 1.4i Swing
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2004

Dit is mijn tweede auto. Mijn vorige auto was een Opel Corsa A 1.4i Joy Sport uit 1991. Deze heb ik na 6 maanden verkocht en deze Opel Corsa B 1.4i Swing uit 1994 aangeschaft bij de Opel-dealer.

Wat ik het meest aangenaam vond was de stilte van de auto. Hij is lekker stil en erg comfortabel. Stuurt heerlijk, en dat zonder stuurbekrachtiging. Want dat heb je niet nodig bij deze auto. Verder vind ik het ontwerp van deze auto mooi, zowel interieur als exterieur. Bovendien roesten B-Corsa’s eigenlijk niet. Dat integenstelling tot mijn vorige A-Corsa. Ik heb toen ter tijd een aantal B-Corsa’s bekeken en allen waren ze roestvrij, zo ook de mijne.

Verder vallen de kosten heel erg mee. Hij is buitengewoon goedkoop in wegenbelasting en verzekering. En het onderhoud kost ook weinig voor deze Corsa.

Problemen heb ik nog niet gehad met m’n Corsa. Het enige wat ik heb laten vervangen bij de Opel-dealer was een warmte sensor. Kosten: 27 euro, tsja... Dat valt mee, toch?

Verder heb ik alleen de distributieriem laten vervangen. Ik heb ’m ook nog niet zolang maar ik verwacht in de toekomst ook geen problemen. Binnenkort is hij toe aan een setje nieuwe banden en hij moet binnenkort voor een onderhoudsbeurt heen, maar dat zal ook alles zijn.

PRIVATE LEASE Opel Corsa