Opel Corsa 1.4i GLS (1997)
Uitvoering | Corsa 1.4i GLS |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Ik heb nu bijna 4 jaar mijn rijbewijs en heb tot nu toe 3 auto"s versleten. Het waren allemaal AX"jes en met alle drie had ik diverse problemen. Dus voor mij geen Franse auto meer.
Omdat ik student ben, was op zoek naar een compacte auto die goedkoop in de vaste lasten is. Zodoende kwam ik uit bij deze Corsa, die ik kocht bij een autobedrijf in mijn woonplaats.
Deze Corsa in GLS-uitvoering heeft o.a. elec.rmn. en verw.spiegels, airbag, centrale vergrendeling en het fijnste stuurbekrachtiging! Dit maakt het sturen door de drukke stad en het inparkeren een stuk aangenamer. Verder was de Corsa van 1997 en had slechts 57000 km gereden.
Ik twijfelde aan het motor"tje 1.4i met slechts 60 paarden en een gewicht van 850 kilogram. Maar na een test-ritje was dit vooroordeel ook snel in de kiem gesmoord.
Ik rijd ongeveer 200 km per week ook op de snelweg houd de Corsa zich goed (160 km/h is makkelijk te doen).
Conclusie: het is een degelijke compacte auto voor de student (of voor wie niet teveel wil betalen voor autorijden). Ik heb geboft met deze luxe uitvoering en lage km-stand. En ik hoop er nog jaren mee vooruit te kunnen.
Gelukkig nog niet.
Wil er nog wel lichtmetalen velgen onder met bredere banden
(zal de wegligging ten goede komen).
Betere audio (speciaal voor Opel met display op dashboard).