Opel Corsa 1.4i GLS (1995)

Opel Corsa 1.4i GLS (1995)

UitvoeringCorsa 1.4i GLS
Bouwjaar1995
Jaar van aanschaf2006

Ervaring met een oud bakkie..

Met name het lezen van de reviews van wat oudere auto’s vind ik altijd leuk, dus maar eens zelf in de pen geklommen. Het gaat over een Opel Corsa 5 drs uit 1995.

Deze Opel Corsa is in 1995 door de Opa en Oma van mijn vrouw aangeschaft. In 2006 is hij door ons voor het luttele bedrag van € 500,-- overgenomen. De auto had maar liefst 27.000 km op de teller en was erg sloom. Met recht dus een auto die van oudere mensen is geweest. Met de handrem er nog op is er ooit zo’n 60 km gereden, dus aan het remsysteem is later nog eens flink gesleuteld.
Mijn vrouw haar Oma heeft ooit eens een kleine aanrijding gehad, er is toen een ander wiel op gegaan. Nadat ik vorige jaar de originele banden heb laten vervangen, kwamen we er achter dat ze bij het Motorhuis een andere maat wiel erop hadden gezet! Gelukkig geen thuisbrengertje als reserve wiel, dus deze konden we mooi gebruiken. De auto is met de afwijkende maat wiel ongeveer 11 jaar door de APK gekomen! Sindsdien rijdt de auto weer goed rechtuit. Had hem eerder al eens laten uitlijnen zonder succes.

Haar Opa had wat problemen met zijn been, dus er zit een automaat in met cruise control (!) die het nog steeds goed doet. Voordeel is dat je op de snelweg iets zuiniger rijdt, wat wel nodig is. In de zomer rijdt hij ongeveer 1 op 11, in de winter 1 op 9/10, niet echt zuinig dus. Het is overigens een 1.4 GLS uitvoering.
Ik ben vrij lang (1.99) en kan er wonderlijk genoeg goed in zitten. Omdat het een automaat is kan ik wijdbeens zitten zonder steeds mijn been te hoeven verplaatsen wanneer ik schakel. Ik zit er beter in dan mijn Mazda 323 (2001) met verlengde rails. Stoelen zitten overigens prima. Comfort is over het algemeen goed, vering is wel wat hard en stuiterig over hobbels. Grappig detail is dat de startonderbreker wordt uitgeschakeld door middel van een soort koptelefoon plug die in het dashboard moet worden geplaatst voordat er kan worden gestart.

Deze auto wordt als 2e auto gebruikt voor woon- werkverkeer, er wordt gemiddeld 7.000 km per jaar mee gereden. Hij heeft mij éénmaal in de steek laten staan, er was iets met de verdeelkap, gelukkig lid van de ANWB. De laatste tijd had de elektrische ramen voor kuren, zowel links als rechts. Als je hem even iets naar beneden wilde doen, dan ging het hele raam naar beneden! De ramen konden alleen open of dicht. Na de laatste vakantie was de accu helemaal leeg, en na deze opgeladen te hebben deden de ramen het weer normaal..
Verder rijdt deze auto best lekker. Hij is nog steeds wat sloom, maar wel beter als in het begin. Dit zal mede komen omdat het een automaat is. Er zit een zogenaamde ‘sport’ knop op waardoor het langer duurt voordat hij naar de volgende versnelling overschakelt. Je rijdt niet echt harder maar de tank is wel sneller leeg.

Wat betreft de kosten valt het erg mee, gebruikelijke als knalpijp, olie en remmen. Hij neemt dus alleen veel benzine. Wat bijzonder is, en ik heb het al bij meerdere Opels gezien die wat ouder zijn, is dat de lak ontzettend slecht is! De motorkap is al helemaal gebladderd, een soort vernis / deklaag komt eraf.
Zodra de auto een groot reparatie moet hebben zal deze worden vervangen door waarschijnlijk een Renault Twingo of een Volkswagen Up!. Toen ik dit aan de kinderen vertelde kwam er een luid protest, die willen helemaal niet Oma’s Corsa wegdoen! Wat me opvalt is dat er nog veel van die oude Corsa’s rijden, het zal dan wel een kwalitatief goed auto zijn. Voordeel van zo’n auto is dat het niet erg is als er krasje of een deukje bijkomt. Ik heb een keer een chauffeur van een bestelbusje laten schrikken nadat hij tegen de Corsa was gereden en er een krasje op kwam, hem ervan te beschuldigen de auto total-loss te hebben gereden. Met de bank plat best een aardig oppervlak om wat mee te nemen. Deze auto is niet vaak van binnen schoongemaakt (uuhh uberhaupt ooit eens?) dus waarschijnlijk kan je van een aantal jaren geleden nog wel de naalden van een kerstboom terugvinden..

Mvg, Jeroen Bleeker

Bijna op zijn einde....

Corsa wordt nu minder; koelvloeistof moet soms worden bijgevuld, en zweet op het motorblok. Wellicht kapotte koppakking? Tijd dus om naar wat nieuws uit te kijken, best jammer. Vorig jaar nog nieuwe bandjes onder laten zetten. Ga hem denk ik verkopen met de tekst: te koop 4x zgan banden inclusief gratis Corsa!

Mocht je interesse hebben neem dan contact op met jeroen@patjer.com.

Ga op zoek naar een Vectra 1.8 GTS > 2006 !

Gaat nu definitief weg

Gisteren een andere Opel gekocht: een zwarte Vectra GTS uit 2007! De Corsa moet het nog even twee weken volhouden!
Verbruik koelvloeistof valt nu wel mee. Wellicht dat iemand er nog een tijdje plezier van kan hebben. Ik ga wel een poging doen op marktplaats, en anders gaat hij naar de sloop!

6,5

PRIVATE LEASE Opel Corsa