Opel Corsa 1.2-16V Njoy (2003)
| Uitvoering | Corsa 1.2-16V Njoy |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2003 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 42.570 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Dit is mijn tweede huurauto nadat ik in dienst ben getreden bij een detacheerder. Het valt in het begin niet mee om terug te gaan van een supermooie en gloednieuwe VW Golf V naar een simpele Opel Corsa.
Toch voldoet de 75 pk sterke Ecotec motor wel. Hij is niet echt krachtig onderin maar wel soepel. In het filerijden kun je de auto lekker laten rollen met een toerental tussen de 1200 en 1500 tpm. Wil je dan versnellen dan pakt de motor makkelijk op. Toch is er ook wel te merken dat dit een 16 klepper is. De echte kracht zit in het boven de 3000 tpm. De motor is verder vrij stil.
Over het benzineverbruik het volgende: In de winter en filerijden is toch 1 op 14 haalbaar. In gunstige condities (zomer en lange ritten) is 1 op 17,5 haalbaar
Luxe is de auto zeker niet. Centrale vergrendeling met a.b. en electrische raampjes dan heb je het wel gehad.
De stoelen van de Opel Corsa bevallen mij niet. Je wordt er snel moe in en het lijkt of je wel teveel steun krijgt in het onderste gedeelte van je rug.
Iets dat mij in het begin ook irriteerde is de enorme directheid van de besturing. Elke beweging levert een koerswijziging op. Dit is geen lekker gevoel.
Verder valt op dat het onderstel enorm lawaaierig is. In woonwijken met veel drempels hoor de voorkant rammelen en de achtervering kraken. Er gaat niets stuk maar hier moet Opel zeker iets aan doen.
De versnellingsbak is ook niet mijn vriend: De overbrengingsverhoudingen zijn dan wel goed gekozen maar de koppeling daar kan ik geen vrienden mee worden: Het aangrijpingspunt is zeer wazig. Heb geruime rijervaring maar met de Corsa is het moeilijk om schokvrij weg te rijden.
Het interieur is groot genoeg voor vier volwassenen maar de bagageruimte is toch enigszins behelpen.
De auto is verder wel betrouwbaar. Geen tussentijdse garagebezoeken. Alleen een keer voor een dimlichtje linksvoor. Hiervoor ben ik bij Van Kouwen in Amstelveen geweest. Vlot geholpen en vriendelijk personeel maar geen persoonlijke touch!
De auto werd bij mij afgeleverd met een grote beurt (verplichting van de leasemaatschappij) maar toch zijn er een aantal defecten:
- Rechtervoorstoel kan niet omklappen. Passagiers kunnen alleen instappen aan de bestuurderskant
- Ruitensproeier achter functioneert niet.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee