Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)

Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)
Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)Opel Corsa 1.2i-16V Sport (1999)

UitvoeringCorsa 1.2i-16V Sport
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2021

Top corsa B

Mijn aller eerste auto waar ik "illegaal" mee heb gereden, was de opel corsa
B uit 1995, de werkauto van mijn vader, waarvan de kofferbak al helemaal weggerot is.
Fijne auto, fijn de eerste meters mee gereden voor het lessen, scheelde weer wat lessen!
Na 7 maanden naar de sloop, want keuring gaat niet zonder een waterdichte en luchtdichte kofferbak.

Omdat het toch je eerste merk auto is, ben ik er zelf ook naar wezen zoeken.
Na 2 "roestexemplaren" kwam ik deze auto tegen, 30.300km op de teller, een foto, op autoscout.
Kon verder niks vinden, dus nam een gokje.
Wat bleek, idd een auto met 30.000 km, en had nog geluk dat de meneer voor mij zijn interesse heeft laten afweten door het winterse weer.

Bij aankomst, Geen Roest, altijd binnen gestaan, en voor 900 euro aangeschaft via een oud vrouwtje, en nee, geen volkswagen vrouwtje, gewoon een auto, 21 jaar geleden aangeschaft, voor om naar de bingo te rijden, of boodschappen te doen, want na 21 jaar, en die tellerstand, is dit mijn beste vonst ooit, behalve dat ik hem in de sneeuw ging halen met mijn vriendin haar auto.
Enige puntje was "vandalisme" aan de linker deur, flinke krassen en lakschade,of dit werkelijk zo is, weet ik niet.
Oud vrouwtje en kuipstoelen gaan niet zo fijn samen, gelukkig was alleen het schuim in de stoel beschadigd en de bekleding heel.
Maar een Sport editie uit 99, met 30.000km laten staan? Echt niet, meenemen!

Auto heeft de presentaties van 22 jaar terug, wel de luchtmassameter moeten vervangen op 24-02-2021, hierdoor liep hij aanzienlijk vlotter.
Originele radio en audio aanwezig
Vanwege mijn slechte gehoor helaas vervangen met audio twv 800 euro, alpine radio, hoedenplank speakers, versterker onder de stoel, deurspeakers.
Tigra 15 inch velgen gekocht voor de zomer, toch iets sportiever dan de standaard 14 inch sport velgen, deze gebruik ik nu voor de winterbanden.
Angel eye H1 koplampen gekocht, toch beter en mooi licht, aangezien ik vooral savonds rij ivm werk.
Sport luchtfilter aangeschaft, toch wat sportiever.
NOVUS sport uitlaat op de auto geschroefd, die op mijn vorige 2 opels zijn ingereden.

24-02-2021, alleen de luchtmassameter vervangen, want die was verstopt door stof van het binnenstaan, en hij liep al best traag, gaat nu als een raket

21-06-2021
Op vakantie een boomstam op de kap, spatbord links een flinke deuk, en de motorkap rechtse kant ook een flinke deuk, verzekering gaat het regelen zeggen ze

16-09-2021, APK dag
0 strafpunten, niet eens vloeistoffen lekkage
Complimenten van de keurmeester

30-11-2021
Deuk motorkap en voor spatbord EINDELIJK gemaakt via de verzekering door de natuurschone van de zomer, 250 euro aan kosten, allemaal via de verzekering, geen deuk meer te zien
Deur krassen van vorige eigenaar koste mij 11.000 euro, dat ga ik dus niet doen, misschien later, of een deur van de sloop, en panelen en alles overzetten.
Kost mij een euro of 60-100 euro.

01-12-2021, met 55.000km, is het nog altijd een top auto, ruim 600km per tank, tot max 750km
Olie verbruik? In de 25.000km heb ik hem een keer bijgevuld, deze zat half vol bij aankoop

Gewoon donders veel geluk dat ik deze auto ben tegengekomen, een sport model ook nog eens, nieuwstaat!

Nog altijd een vlotte comfortabele auto

Zuinig, sportief,simpel, duurzaam

4 woorden die ik vaak noem bij mijn auto.

Vandaag dagje groningen, startplaats Tiel.
Dat is een ritje van 470km geworden.
Lekker stil, beetje achterover leunen.
Veel wind onderweg, en door vorst gescheurde wegen, maar dat maakte de opel niet uit.

Enige minpunt is natuurlijk geen cruise control, maar goed, zelfs dat is volgens het opel forum in te bouwen.

56.000 voorbij, bougies nagekeken, en alles was keurig.

9,5

PRIVATE LEASE Opel Corsa