Opel Astra Stationwagon 1.6i Njoy (2003)

Opel Astra Stationwagon
Opel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra StationwagonOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra Stationwagon 1.6i Njoy
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

In december 2003 naar de Opel dealer om een testrit te maken in de Astra station 1.6 (84 pk). Op zich was ik verrast door de motor. Zo"n 8 klepper rijdt eigenlijk best wel fijn. Je mist ten opzichte van de 16 klepper wel wat vermogen maar daar staat tegenover dat de 84 pk wel rustiger zijn werk doet en vooral bij lage toeren vlot op pakt. Verder vind ik de auto voor het geld ruim uitgerust. Airco, booordcomputer, navigatie (€ 99,00), cruise control etc. etc. is voor het dagelijks gebruik ruim voldoende. Minpunt van de Astra vind ik de stoelen. Ze zitten op zich wel goed maar zijn voor mij persoonlijk te hard. Het geluid in de auto vind ik alleszins meevallen. Op de sneldweg met de cruise control aan en zo"n 130 km/u is goed te doen. Je mag natuurlijk van 84 pk ook weer niet te veel verwachten. De auto voelt vindt ik ook wel veilig aan. Alles zit solide in elkaar en de tien airbags doen het gevoel van veiligheid ook goed. Op zich dus best tevreden met mijn Astra!

Behalve 3 schades (geen van allen mijn fout) heeft de auto mij één keer in de steek gelaten. De temperatuursensor had de geest gegeven en gaf een signaal aan de computer door dat de motortemperatuur was opgelopen tot boven de 100 graden waardoor de computer het noodprogramma inschakelde. Verder vind ik de koppeling bij koude motor en vochtig weer niet prettig. Het pedaal trilt heel erg onder je voet. Na een aantal malen intrappen en het warmer worden van de motor is het euvel voorbij. Moet ik nog eens mee langs naar de dealer.

6,5

PRIVATE LEASE Opel Astra