Opel Astra Stationwagon 1.6i-16V Sport Edition II (2003)
Uitvoering | Astra Stationwagon 1.6i-16V Sport Edition II |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
I.v.m. twee kinderen en en hondje wilden wij graag een stationcar. Ik persoonlijk wilde graag wel een beetje sportief blijven rijden, dit had ik immers mijn hele leven al gedaan.
Mijn keuze viel uiteindelijk op de Opel Astra sport edition 2. Een ruime auto met toch veel sportieve accenten waaronder: een sportief lederen stuurwiel wat goed in de hand ligt, mooie goedzittende sportstoelen met lendesteun, boordcomputer, airco, sportieve alu accenten in het interieur, 16’ lichtmetalen velgen, donkere kop en achterlichten, mistlampen en een sportief afgestemd onderstel?
Tja het onderstel wat Opel belooft in de folder kan ik helaas niet terug zien! 20 milimeter zou de auto lager bij de grond staan dan een standaard model, maar als ik de mijne naast die van de buurman zet, zie ik geen verschil!
Het rijden in deze auto valt niet tegen. Hij heeft voldoende trekkracht, stuurt goed in de bocht en is redelijk onderstuurd.
De standaard accessoires op deze uitvoering vind ik echt prettig, vooral op lange stukken is de cruise control fijn, de verwarmde buitenspiegels prettig in de winter en de airco ideaal.
Verder is de radiobediening aan het stuur en de verstelling van het stuur erg prettig.
De versnellingsbak vind ik minder, is niet echt geschikt voor sportief rijden i.v.m. de hakerige schakeling.
Verder is de bagageafdekhoes echt een drama.
Gelukkig heeft Opel het bij het nieuwe model verbeterd.
Piepende achterremmen.
Vocht in de koplamp, Opel vind dit acceptabel
Storing motormanagement (verholpen onder garantie)
Koppeling defect ( via Opel een nieuwe voor garantie)
Windgeruis voorportieren.
Stabilisatorrubbers defect (vervangen via Opel voor garantie)
Update 08-2005
Vocht in de koplamp is alleen maar erger geworden.
De in 2004 vervangen stabilisatorrubbers beginnen alweer te kraken.
Soms een raar ’tikkend’ geluid bij het rechtervoorwiel!
Auto is erg steenslaggevoelig
Temperatuur afhankelijk ’janken’ van de airco.
Volgens dealer komt dit vaak voor bij modellen van na 2003 omdat er een ander soort airco in zit.