Opel Astra 2.0 DTi-16V Sport Edition (2001)

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra - interieurOpel Astra - interieur

UitvoeringAstra 2.0 DTi-16V Sport Edition
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

Ik ben heel tevreden over deze wagen, is heel zuinig, zeer stil en soepel op de autostrade en in de stad ook lekker handelbaar. Ik ben heel tevreden met de cruise-control die ik er in laten bouwen heb, het is iets wat het rijcomfort sterk verhoogd. Ook de zithouding is perfect dankzij de goed steunende en verstelbare sportzetels. Wat ik er heel positief aan is, is de rijkelijke standaarduitrusting op de Sport-versie (airconditioning, boordcomputer, 16 inch velgen, cd-speler, sportzetels, ...) waardoor je in feite bijna geen opties meer moet bijkopen. Het gebruik van de wagen variëert van maand tot maand (ben namelijk student) maar tegenwoordig rijdt hij toch wekelijks een kleine 1.000 km bij elkaar en dit doet hij zonder problemen. Ook het olieverbruik (wat toch als een klein probleempje wordt aangezien bij de Astra diesel) valt heel goed mee. In "t begin is het vrij hoog maar naarmate het kilometeraantal toeneemt daalt het wel vrij goed. Toch is het beter regelmatig het oliepeil te controleren (maar wanneer het oliepeil te laag is dan krijg je ook een melding via de boordcomputer).

De auto heeft nu 55.000 km en tot nu toe nog steeds geen problemen mee (en hopelijk blijft dit zo).
Laat ons nog maar vele kilometertjes mee afmalen.

Maar natuurlijk zijn er ook enkele minpuntjes, in de lage toerentallen is de auto soms wel wat loom (zeker als je in de stad heel traag rijdt in 2e, als je dan wilt versnellen gebeurt er de eerste seconden in feite niets, de motor heeft dus niet veel vermogen onder de 1.700 toeren). Ik heb wel een klein probleempje gehad met een ´gekraak´ in de rugleuning van de bestuurderszetel (maar werd opgelost in garantie door de garage). Voor de rest ben ik heel tevreden over mijn astraatje en kan ik hem zeker aanbevelen aan mensen die op zoek zijn naar een zuinige maar toch vlotte diesel. En in het Midnight-black is het toch een vrij sportief bakje (mijn persoonlijke mening toch).

PRIVATE LEASE Opel Astra