Opel Astra 1.6i Edition (2002)

Opel Astra 1.6i Edition (2002)

UitvoeringAstra 1.6i Edition
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2010

Ervaringen

Ik heb de auto nu sinds februari 2011 in bezit.
Auto bevalt super. Alleen de handremkabel laten vervangen.

Dit is mijn eerste auto heb net mijn rijbewijs gehaald.

Update

De Astra is op 30 mei 2011 voor de APK naar de garage geweest. Alleen een klein stukje metaal in de achterband, verder is de Opel helemaal goedgekeurd.

Ook het verbruik blijft netjes binnen de perken: 1 op 14,7.

Alleen de airco is een probleem, deze doet het niet (schijnt wel meer voor te komen bij dit type) maar hij gaat gemaakt worden.
De condensor bleek lek te zijn. Dus een nieuwe condensor erin, afvullen en kijken wat ie doet.

Verder bevalt de Astra 1.6i 8v Edition super, lekker degelijk, goede wegligging, ruim en je hebt gewoon lekker veel auto om je heen.

Over een tijdje zal ik een update doen.

Update 13-06-11 119.000km

Even een korte update:

De airco is gemaakt. De condensor bleek onderaan helemaal doorgerot te zijn en was dus echt aan vervanging toe. Dat onderdeel is vervangen en de airco is afgevuld.

Hij koelt nu weer uitstekend. De pomp sloeg in 1 keer aan.

Update

Hierbij een update van de Opel Astra 1.6 8v Edition.

De auto verkeerd nu weer in top conditie.
Er waren een paar punten die even aangepakt moesten worden maar dan staat hij er ook weer helemaal goed bij.

O.a. Airconditioning, Aanjager, Kleine onderhoudsbeurt, setje nieuwe wieldoppen, Nieuwe mattenset, Roest in de tankklep weggehaald en hij kan er weer tegen.

Verder vertoont hij geen mankementen meer. Hij licht heel goed op de weg en is lekker ruim. Ook zijn de stoelen en het stuur goed verstelbaar en dat maakt het tot een goede werkplek. De motor is niet snel maar voldoende om met het verkeer mee te komen. Doorhalen heeft eigenlijk geen zin, vroeg opschakelen dus.
Hij is ook erg soepel 60 km/h in de vijfde versnelling kan makkelijk.

Ik kan de Opel Astra 1.6 8v 85pk Edition zeker aanbevelen, hij biedt erg veel auto voor relatief weinig geld.

Het verbruik is nu ongeveer 1 op 14.
Dat valt ook mee.

Ik heb er natuurlijk wel wat reparaties aan uitgevoerd maar dan is de auto ook weer in topstaat.

Over een tijdje zal ik weer een update doen.

123000 De wintercheck

Vandaag woensdag 9 november 2011 is de Astra gekeurd voor de wintercheck. De Opel is helemaal goedgekeurd. Ik had laatst nog een band laten vervangen dus ook de banden waren geen probleem.

Verder bevalt de Astra 1.6 8v Edition super!
Nu het kouder wordt rij ik wel minder kilometers op 1 tank. Afgelopen zomer deed ik 640 km met 1 tank.

Alleen de gordel rolt een beetje traag op en verbruikt hij wat olie.
Verder geen problemen en hij bevalt goed.

3 jaar in bezit

Auto bijna 3 jaar in bezit alweer. 30.000km mee gereden. Hij doet het super. Recent nog de uitlaat vervangen. Verder geen problemen en ik rijdt er lekker mee door.

PRIVATE LEASE Opel Astra