Opel Astra 1.6 Turbo Innovation (2016)
Uitvoering | Astra 1.6 Turbo Innovation |
Bouwjaar | 2016 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Opel astra inovation 16 turbo
Na 3,5 jaar de Opel astra j opc met plezier te hebben gereden ben ik overgestapt naar de nieuwe astra k.
Omdat ik sinds kort ander werk heb 35 km van huis af .Ben ik gaan kijken voor een auto die toch nog wel pittig is en niet zoveel verbruikt.Toen kwam ik op de nieuwe Opel astra k inovation 16 turbo uit..Hij is heel luxe en rijdt heel soepel ,het is geen opc maar met de 200 pk is hij vlot genoeg en het verbruik naar 1495 km is 1 op 13,5 dat vond ik niet slecht .
Het mooiste vond ik dat hier ook twee uitlaatpijpen onder zitten want bij de Opel astra 1400 zie je helemaal geen uitlaat.In de nieuwe astra k is het in de auto vrij stil je hoort motor en windgeruis bijna niet als je 130 km/uur rijdt.
En met de my Opel app is hij makkelijk te bedienen en bijna alles kun je in de gaten houden.Na een paar maanden zal ik weer een stukje schrijven of de Opel astra k nog steeds zo goed bevalt .Tot nu toe ben ik er erg tevreden over.
Opel Astra k 16 turbo inovatie
Na alweer een jaartje te hebben rond gereden in mijn Opel Astra k 16 turbo, zal ik mijn review weer eens bijwerken .
De auto bevalt me nog steeds al had ik achteraf misschien beter voor een diesel kunnen gaan ,omdat ik rond de 28.000 km per jaar rijdt. Maar ja benzine rijdt toch wel lekker en kun je ook lekker door laten trekken tot rond de 6000 toeren . Ik heb het verbruik bij gehouden op de boordcomputer van de auto en dat viel reuze mee. Ik had 20.000 kilometers gereden met een verbruik van 7.0 L /100 km en ik rijd dan ook altijd iets harder dan de snelheid die toegestaan is .
Dan kom ik uit op 14.2 km op 1 liter ( V-Power ) en dat is niet verkeerd voor een auto met 200 pk. Deze gegevens zijn van maart tot oktober dus meer van de zomer. Sinds juni heb ik er een setje velgen van Irmsher voor gekocht 19 inch deze staan er prachtig onder . De auto is wel iets minder comfortabeler geworden maar in de bochten ligt hij weer wat strakker op de weg .En de velgen komen een beetje uit de wielkasten i.p.v. erin en dat is toch wel een mooier zicht. Maar wat de Astra betreft hij rijdt nog steeds lekker soepel , de motor pakt heel soepel in , en trekkracht is er genoeg , bochten kun je in de derde versnelling nemen en als je 80 km per uur rijdt kun je hem in de zesde versnelling laten staan en bij gas geven gaat de Astra zonder moeite naar de 120 of 130 km per uur wat jij wil.
In de auto werkt alles naar behoren je beschikt over genoeg luxe , en de Opel app werkt ook uitstekend . Alleen is er de laatste tijd wel eens een rammeltje te horen en de deur rubbers hoor je wel eens als je van een stoep afrijdt (torsie denk ik omdat de auto 200 kilo lichter is dan vorige Astra).
pluspunten ; vlotte motor
; zuinig in verbruik
min punten ; rammeltjes en kraken
; alles piept als je om de auto loopt (sensors)