Opel Astra 1.6 CDTI 110pk Innovation (2018)

autoreview

Opel Astra
Opel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel AstraOpel Astra

Signalement

UitvoeringAstra 1.6 CDTI 110pk Innovation
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2018
Jaar van aanschaf2018
KM-stand bij aanschaf15 km
KM-stand laatst130.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Ervaringen Opel Astra

 • 130.000 km

Wij hebben 2018 een nieuwe Opel Astra gekocht bij de dealer in Polen. Dit scheelde aanzienlijk in prijs en wij kregen daar een mooie deal.
Maart is de auto op kenteken gezet en wij hebben haar in juli ingevoerd in nederland. Gezien de auto al een paar maanden oud was op papier, en wij haar zelf naar huis hebben gereden stonden er al een aantal km op de teller. Hierdoor goedkoop de auto kunnen invoeren met weinig invoerkosten.

De auto is enorm comfortabel en rijd erg fijn. Wij hebben gekozen voor de hatchback omdat de vrouw des huizes meende dat dit meer dan genoeg ruite zou zijn. Helaas had zij niet gerekend op de lading bagage die 2 kinderen meenemen naar italie en terug. Hadden wij dus toch maar de sportstourer aangeschaft.

In de tussentijd heeft de auto ons al een aantal jaren op uiterst prettige en comfortabele manier van nederland naar italie, Duitsland, Belgie en alles eromheen gebracht. Wij zijn altijd enorm tevreden geweest en hebben dan ook nooit spijt gehad van deze aankoop, op de grootte na dan.

De auto heeft altijd alle beurten gehad bij de garage en er is nooit bezuinigd op onderhoud. De auto heeft dan ook nagenoeg geen mankementen gehad tot dusver.

Enige reparatie die er aan is uitgevoerd, is vanwege een metaal geratel uit de motor bij een km stand van ongeveer 95.000km. Dit was in 2020.
Deze reparatie is toen onder garantie uitgevoerd door de dealer in nederland en hierbij zijn verschillende onderdelen vervangen waaronder de ketting, spanners en alles eromheen. Dit schijnt een bekend fenomeen te zijn bij de 1.6 diesel motoren van opel.
De auto heeft daarna weer normaal gereden zonder problemen.

De auto heeft nu sinds een week of 2 weer dat geratel terug en dit keer zal de garantie ons niet meer behoeden voor een flink gepeperde rekening. Deze werd destijds al geschat op 2500-3500 euro.

Dit heeft ons er toe doen besluiten om de astra weg te doen en een nieuwe auto aan te schaffen.

Hierbij is de overweging gemaakt dat brandstof steeds duurder wordt, de afschrijving op de Astra extreem hoog is, en wij zonnepanelen krijgen op het dak van de woning welke meer produceren dan wij zullen gebruiken op jaarbasis. De keuze was al snel gevallen op elektrisch... maar welke?

Uiteindelijk flink zitten vergelijken tussen alle verschillende electrische voertuigen, en dan uiteindelijk tot de conclusie gekomen met onze eisen, dat eigenlijk alleen de Tesla's voldoen. Dit heeft vooral te maken met de range en volume van de voertuigen ten opzichte van andere merken. Daarnaast komt ook de extra service zoals de superchargers.

Ik heb een week lang een peugeot e-2008 mee gekregen om proef te rijden. Hierbij ben ik er duidelijk van overtuigd dat electrisch rijden ontspannen en comfortabel is. De peugeot is echter niets voor ons. Dit gezien het feit dat de range maar 200km is op een volle batterij en het laden tergend traag verloopt.
Bij aankomst bij fastned was de batterij nagenoeg leeg (2-3%), de kabel aangesloten en hierna ruim 1,5 uur moeten wachten om de batterij weer boven de 80% te krijgen. Dit terwijl de auto volgens fabrieksopgave met 100KW moet kunnen laden, Fastned 50KW kan geven en de batterij nagenoeg leeg was.

Dit was dus een treurige ervaring waardoor de eis om snel te kunnen laden werd bevestigd.

Hierdoor hebben wij besloten om een Tesla Model Y aan te schaffen. Deze is nu besteld en wordt omstreeks februari geleverd.

Conclusie is dus dat wij met de Opel enorm veel plezier hebben gehad, heel veel moi dingen hebben meegemaakt, maar door de aankomende reparaties wij er voor kiezen om een nieuwe auto aan te schaffen. Dit ook vooral door de afweging van kosten ten opzichte van de huidige waarde van het voertuig. Spijt is er dus absoluut niet, maar het is tijd dat wij afscheid gaan nemen. Zodra de Tesla is geleverd zal er een nieuwe review volgen over de nieuwe auto.

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Opel Astra

DirectLease
Opel Astra 1.2 Turbo 110pk Edition (5D/6H)
€ 485
 
Arval
Opel Astra Sports Tourer 1.6 Turbo Hybrid 180pk Edition (5D/8A)
€ 675
 

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens