Opel Ascona 2.0i GT (1987)
Uitvoering | Ascona 2.0i GT |
Bouwjaar | 1987 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Heerlijke auto, heel snel voor zijn leeftijd. Ik heb meerdere mensen vol bewondering in mijn auto gehad die dachten dat Ascona’s opa en oma auto’s waren, en je kunt er heel zuinig mee rijden. De sportstoelen zaten als gegoten. En je hebt heel veel bagageruimte. Ook de achter passagiers hebben voldoende beenruimte. Helaas was de auto érg verlaagt helaas wat ten koste ging van het comfort
Maar helaas heeft de Ascona ook minpunten:
Waar oude Opels bekend om staan: roest aan de achterwielrandjes, (op de andere plekken was ik op tijd bij!) En het dashboard is van harde materialen gemaakt, op den duur begint het gerammel en gekraak wel te irriteren. Ook op de autobaan is hij best rumoerig. Gelukkig zijn onderdelen en reparaties vrij goedkoop bij zulk soort auto’s.
UPDATE 06-2007
Ik heb weer wat gehoord van de Ascona, na een tijdje niks meer van hem te hebben vernomen is hij gekocht door een liefhebber. Echter was mijn ascona zo mishandeld door de vorige eigenaar(en) blok is vast gelopen, helemaal einde verhaal helaas.
De huidige eigenaar gaat de nog te gebruiken onderdelen er af halen om zijn eigen C-ascona mooier te maken.
Geen enkele!
Natuurlijk wel onderhoud en 2 bandjes, maar hij heeft me nog nooit in de steek gelaten.