Opel Ascona 1.8i GT (1985)
Uitvoering | Ascona 1.8i GT |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Mijn Ascona heb ik gekocht omdat ik een rally/race cursus ging volgen en ik op zoek was naar een snelle, betaalbare auto. De motor van mijn GT is erg prettig. 115 PK maakt haar erg vlot en dat was ook een vereiste voor de cursus. Ze ligt ook lekker strak op de weg vanwegen het verlaagde sportonderstel en ze maakt een lekker geluid onder vollast. Ook de aanwezigeheid van een toerenteller was zeer fijn. Wat me het meest bevalt echter is de duurzaamheid want tijdens de cursus is ze gemarteld tot en met, maar ze gaf nooit een krimp, en dat na bijna 20 jaar! Ook heeft ze een paar geweldig fijne sportstoelen die perfect steun geven en aansluiten. De auto was wel al in een redelijk aangetaste staat toen ik haar kocht, maar door goed onderhoud rijd ze nog prima.
Een afgebroke veerpoot, een set nieuwe remblokken en een scheur in de voorruit. Alles als gevolg van de cursus. Verder een set nieuwe bougies, wat nieuwe olie en 2 nieuwe banden. Verder is ze 100%
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee