Nissan X-Trail 2.5 4WD Sport Outdoor (2006)
Uitvoering | X-Trail 2.5 4WD Sport Outdoor |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2018 |
Een goed begin...
De ontzettend oude Opel Corsa uit 97 moest plaatsmaken voor een andere auto. Moeder de vrouw had bij aanschaf al gezegd dat het een waardeloze auto was, maar ik moet toegeven dat de praktijk uitwees dat dit nog veel erger bleek te zijn.
Dus de volgende auto moest wel aan een aantal eisen voldoen:
-Minstens 1500kg kunnen trekken.
-Veilig zijn op de weg.
-Airco (en wat overige luxe kan geen kwaad)
-Optie voor 4x4.
-Betrouwbaar 'werkpaard'.
Na lang zoeken tussen alle Subaru's, Suzuki's, Toyota's, Kia's, etc. viel mijn oog op de Nissan X trail. Hij voldeed aan de eisen, maar een grote SUV vond ik altijd meer voor patsers die wellicht iets hadden te compenseren.
Toch zijn we naar een uithoek van Friesland gereden om te kijken naar deze Nissan.
-Eerste indruk:
Ondanks dat we moesten wennen aan de grote van de auto, voelde de auto direct goed aan. Hij rijdt heerlijk soepel, heeft panorama dak, airco, ESP, oftewel alles zit er op en eraan. Hij mag 2000kg trekken en dat doet hij met gemak, ook zonder de vierwiel aan te zetten.
Maar Ja, een SUV was toch voor patsers? Daar moest ik volledig op terugkomen, want het rijdt gewoon geweldig in zo'n mooie grote auto. Je voelt je veilig door de robuuste auto, hebt zeeën van ruimte waardoor je echt heerlijk comfortabel onderweg bent. Door de hoge zit heb je meer overzicht in het verkeer, zodat alles veel beter is in te schatten. Oftewel: ik snap nu eindelijk al die mensen die in dit soort type auto's rijden.
3000 km:
De auto had bij aanschaf een klein gat in de uitlaat, dit heb ik met wat gun gum voor €6 weten te verhelpen. Hij rijdt nu heerlijk stil, alhoewel het geluid van de banden wel wat tegen valt.
Verder heb ik er twee nieuwe lampen in gezet, eentje was overleden en vond het een goede investering om er direct twee gelijke en kwalitatief goede lampen in te zetten.
Hij bevalt nog steeds erg goed en bewijst telkens weer zijn waarde. Je begint echt een band te krijgen met de auto, hij laat je nooit in de steek en vindt het helemaal niet erg om te slepen en te sjouwen met alles wat ik aan de trekhaak bevestig. Alsof hij zoiets heeft van: 'Hoe meer, hoe beter...'
Het verbruik is natuurlijk wat fors, op een goede dag red ik de 1 op 13. Maar dit is dan wel een heeeel goede dag, een gemiddeld gebruik van 1 op 11 is reëel. Dit is dan wel op buitenwegen en dan rijd ik niet harder dan 130 km/h.
Tot nu toe alleen maar lof voor deze auto en ik zal hem dan ook iedereen aanraden die net als wij af en toe een flinke tweepaards trailer moeten vervoeren met paard en bagage.
Binnenkort gaat hij voor een grote beurt, dan zal ik hier laten weten hoe hij het er van af brengt. Natuurlijk doe ik af en toe nog wel een update over de auto als er wat meer kilometers op de teller staan.
Bedankt voor het lezen, hopelijk was deze review nuttig. Zelf waardeer ik altijd de reviews op deze site, dus heb het zelf eens geprobeerd.
PRIVATE LEASE Nissan X-Trail