Nissan X-Trail 2.5 4WD Columbia Premium (2007)

Nissan X-Trail 2.5 4WD Columbia Premium (2007)

UitvoeringX-Trail 2.5 4WD Columbia Premium
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2014

1 ste indruk

Hierbij mijn eerste indruk van de Nissan X-trial 2.5 automaat LPG G3

Na ruim 13.000 km alweer gereden te hebben vanaf juli 2014, moet ik zeggen , dat de X-trail zeer goed bevalt, stil comfortabel en als het moet toch pittig, helaas niet zo snel als mijn vorige Saabs ( die turbo mis je dan weleens)
Maar het is ook meer een auto om rustig mee te rijden.

Door de hoge zit, heb ik het gevoel dat je in een zeer grote auto zit, hoewel die een stuk korter en 200 kilo lichter weegt als mijn Saab 9-5 Estate. De motor is een soepele 2.5L die zich amper laat horen, alleen bij even doortrekken hoor je hem even. maar eenmaal op snelheid is het weer lekker rustig aan boord. en zoef je lekker over de wegen. Hobbeltjes en drempels neemt die ook zeer comfortabel. Hierdoor ga je er weleens harder over dan bedoeld.

tot op heden nog geen problemen gehad en fluitend door de APK.
Gezien de auto is voorzien van een Vialle LPI installatie, zijn de kosten van verbruik ook binnen de perken. Verbruik op LPG ligt tussen de 1:7,5 en 8,5
Om gerekend naar de huidig benzine prijzen is dat 1:16 ongeveer.

tot zover mijn eerste indruk.

Verkocht

De Nissan is verkocht, reden was dat ik het niet kon vinden met de automaat. Het verbruik op LPG vond ik in combinatie met de LPG tankinhoud niet ideaal, om de 350 km tanken vond ik wel erg lastig worden. Ook de prestaties in combinatie met de automaat waren niet naar mijn tevredenheid. Nog een ander punt was het beperkte max trekgewicht van 1250kg. terwijl de handgeschakelde gewoon 2000 kg mag trekken.

Al met al redenen voor mij de Nissan X-trail om te wisselen voor een Subaru Forester S-Turbo op LPG ( zie mijn review hierover)

Qua comfort en betrouwbaarheid en rijeigenschappen, niks dan lof over de X-trial.

4,3

PRIVATE LEASE Nissan X-Trail

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens