Nissan X-Trail 2.0 2WD Comfort (2012)

Nissan X-Trail
Nissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-TrailNissan X-Trail - interieurNissan X-Trail - interieur

UitvoeringX-Trail 2.0 2WD Comfort
Bouwjaar2012

... en toen zag ik deze auto!

Augustus 2010:
Rijdend over de snelweg, viel het me op dan mijn “oude" Ford Focus 1.6 bij het remmen een beetje vreemd geluid maakte. Omdat we er mee op vakantie zouden gaan, leek het me goed, even langs de garage te rijden. Daar aangekomen zag ik buiten een auto staan die zeer mijn aandacht trok. Ik ben een enorme autofiel maar deze kende ik eigenlijk niet zo. Ik zag wel dat het een Nissan was, maar kende het model – een X-Trail – niet echt. Ik stapte uit, keek even naar de wagen. Een van de monteurs riep van binnen (Ze kenden me daar wel) Mooie wagen he!! Ik beaamde het, stond nog even te kijken en liep daarna naar de werkplaats en zocht de chef. Hij liep mee naar mijn auto, reed even de straat op en neer, keek even achter het wiel en zei: nieuwe schijven en blokken. Ik vroeg: hoeveel. Hij: hmmmmm, 3, 400 €. Nou, voor een auto van 10 jaar oud zijn dat behoorlijke bedragen.
We stonden vlak bij de X-Trail. Groot en glimmend zwart. Imposant, dat wel. Hij zag me kijken en vroeg wat ik er van vond. Ik stond een beetje kwijlend naar de auto te kijken en zei, ja, mooi, groot, net iets voor mij. Hij liep even weg pakte de sleutels en zei: stukkie sturen?

Nou…. Als ik u niet ontrief! Ik opende de deur, hij legde e.e.a. uit en haalde de verkoopkaart van de achterbank (Had ik nog niet gezien) 14.999 €. Mijn auto was 10 jaar oud, dagwaarde 3, 4000, 10-,11.000 bijleggen… De Nissan was van 2005 en dus nagelnieuw. De kop eraf zogezegd. 55.000 km gelopen. Geen krasje. En in mijn optiek zoals een terreinwagen (want dat is het in feite) er uit moest zien. Stoer en vierkant.
Ik startte, reed een stuk door het dorp, pakte de buitenweg en nam alles in me op. Hij reed heerlijk; heel wat anders dan de Focus! Ik reed naar huis waar mijn vrouw nét aan kwam rijden van haar werk. Ze keek bewonderend naar de auto (ze zag mij nog niet) ik parkeerde hem achter haar auto en stapte uit. Wat heb jij nou bij je? Tja… ik legde uit. Ze vond hem prachtig. We gingen rijden. Ik vertelde intussen van de Focus en zei verder niets. Inruilen zei ze; meteen! Dus, wij samen naar de dealer. De rest is historie. Ik kreeg een buitengewoon mooie prijs voor de Focus en hij zou zorgen dat hij over een week gereed stond. Konden we er lekker mee op vakantie.
Tevreden? Ja, zeer.

Sterke punten aan de auto: ruim, ruim en nog eens ruim. Geweldige motor, zeer veel koppel bij lage toeren (langeslag motor) wegtrekken vanaf 1000 (!) toeren in 2 of 3 is geen enkel probleem, motor lijkt wel een diesel en is al meteen bij de les. Trekt desnoods door tot 6000 toeren, dus, je kunt erg veel in de derde versnelling.
Comfortabel, zeer lange veerwegen, goede stoelen. Wegligging (in relatie tot de hoge koets) erg goed. Schrikt niet terug van een snelle (snelweg)bocht. Van alle moderne gemakken voorzien, klima control, electr. Bediende spiegels en ramen (vóór en achter) hoogte verstelbare stoel, lendesteun, gekoelde dashboard kastjes, (3 x ) zeer goede verlichting.
Dit is de auto die me mijn rijgenot weer heeft teruggegeven (afgenomen door onder meer alle regeringsmaatregelen, file’s en andere ellende)
De auto nodigt uit tot lekker rustig cruisen, geen haast en zeker imposant voor andere weggebruikers.
Ook blijkt de auto in slecht weersomstandigheden heel erg goed uit de voeten te komen (sneeuw, gladheid) en omdat de zitpositie erg hoog is, kijk je over je voorganger en kunt dus beter anticiperen.
Ik heb de auto nu ruim twee jaar en heb nog niets aan de auto gehad. Tanken en rijden zeg maar. Het enige is een kapot lampje in de koplamp (3 minuten werk) en de claxon geeft een vreemd geluid. Er zitten er twee in dus maar even afwachten.
Ik heb er zelf een paar zaken ingebouwd die mijn comfort verhogen zoals een achteruitrijdcamera met kleuren beeldscherm, een 12 - 230 Volt omvormer, een grote rubber anti slip mat met opstaande kanten in de kofferruimte. Deze is zelf erg glad (gemakkelijk schoon te houden, dat wel) maar bijv. een kratje bier of koffer wil wel eens schuiven. Mét mat geen probleem meer. Er zitten wél 8 bevestigingspunten op vloer en plafond voor een net of rek.
Alleen heb ik er andere banden (Yokohama Geolandar A-T/S (all terrain, mud and snow) banden onder laten zetten. Vandaar de goede terrein en slechtweer rijeigenschappen. Veel beter dan de zomerbanden die er op zaten. En comfortabeler… Ander voordeel is: geen bandenwissel meer!

Echte minpunten? Neen. Al heb ik wel wensen. Maar deze wensen zitten wél op de duurdere uitvoering. Had ik die maar moeten kopen denk ik dan. Grootste gemis (ach…) is een 6 versnellingsbak. Maar omdat de auto erg geruisloos is, mis ik hem niet écht.

Tevreden? Ja! Heel erg.
Zou je dezelfde auto weer terugkopen als deze weg gaat? Ja, ja, ja.

9,5

PRIVATE LEASE Nissan X-Trail

Nissan
Nissan X-Trail e-Power 2WD Acenta (5D/CVT)
€ 769