Nissan Qashqai 2.0 Tekna (2008)

Nissan Qashqai
Nissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan QashqaiNissan Qashqai

UitvoeringQashqai 2.0 Tekna
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2010

Geen Nissan kwaliteit

2 jaar geleden een Qashqai 2.0 Tekna pack gekocht. Mooie complete auto in de kleur fire red met 17" velgen, dus zoals in de profielfoto, met 60.000km op de klok.

Na 7 jaar een Primera te hebben gereden, en vele Nissans en Toyota's daarvoor, hadden we verwacht weer veel zorgeloze kilometers te kunnen rijden en hadden de auto daarom zonder garantie gekocht.
Dat viel tegen.

Eerst even de plussen en minnen.

Positief:
- zeer fijne stoelen waar je het zonder problemen de hele dag op uithoudt.
- Hoge zitpositie bij in- en uitstappen (ook als je nog niet boven de 50 bent)
- Voor hoge auto bovengemiddeld weggedrag.
- Algeheel comfort, de auto is soepel geveerd en is lekker stil
- Prima caravantrekker. We hebben een caravan van 1300 kg en dat gaat prima, ook in de bergen. Verbruik is bij 100 km/h ongeveer 1:9 en dat is netjes.
-Algeheel verbruik ongeveer 1:12 bij een normale rijstijl.

Negatief:
-Klapperende en krakende schokbrekers achter (ook na vervanging onder garantie)
- Hakerige versnellingsbak
- Afwerking interieur. Stukjes (plastic) chroom breken van de deurklinken af, rammeltjes her en der.
- Roest op het dak.
- Auto trekt naar rechts

Nu dan tot de probleemzaken.
We hadden dus verwacht een betrouwbare auto te hebben gekocht. Problemen waren (tussen 60.000 en 65.000 km):
- kapotte schokbreker voorkant. Beide moesten vervangen worden.
- kapotte ruitensproeierpomp
- versleten motorsteun
- brandstofpomp vervangen (onder garantie)
- olieverbruik 1 liter per 5000 km. Na navraag bij onze dealer bleek de motor bij 50.000 km al te zijn gereviseerd onder garantie vanwege veel te hoog olieverbruik. Dat doet men pas bij 1 liter op 500km!!!
- Auto trekt op hogere snelheden naar rechts en je moet dus op de snelweg continue iets naar links sturen. Dit blijkt een probleem uit de 1e serie van de QQ te zijn. Zie ook het Nissan forum en filmpjes op YOU-TUBE. Nissan weet (of wil niet weten) wat het probleem is. Het lijkt echter met een update halverwege 2008 te zijn opgelost. Deze auto's zijn te herkennen aan een lichtgrijze grill, t.o.v. een donkergrijze bij de eerste serie.

Onze dealer heeft alles kunnen oplossen en zijn uiterste best gedaan, maar het naar rechts trekken is niet gelukt. Ik ben hiervoor ook naar speciale bedrijven geweest, maar er lijkt iets in de ophanging niet goed te zitten. Wat is niet duidelijk.

Voor ons is het al met al reden geweest om weer afscheid te nemen van de QQ. Jammer, want op zich is het een fijne auto, maar op een gegeven moment heb je er gewoon de schik af.
Deze auto had duidelijk niet de kwaliteit die we van Nissan gewend waren. Te veel Renault invloed?

6,5

PRIVATE LEASE Nissan Qashqai