Nissan Primera 2.0 SGX (1992)
Uitvoering | Primera 2.0 SGX |
Bouwjaar | 1992 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Ik heb meer dan vier jaar geleden deze Nissan gekocht, omdat mijn
Ford escort niet meer door de keuring kwam. Op advies van een vriend ben ik gaan zoeken naar een iet wat grotere auto. Kleine (lichte) tweede hands auto's zijn qua aanschaf vaak duurder en je krijgt minder auto voor je geld. Ik ben deze vriend nog steeds dankbaar voor zijn advies. Natuurlijk ben ik iets meer kwijt aan belasting en verzekering, maar ik krijg er dan ook wat luxe voor terug.
Mijn Primera had bij aanschaf al aardig wat km op zijn teller. Dit vond ik niet bezwaarlijk en het drukte de prijs wel lekker.
COMFORT:
De stoelen zitten goed, maar ik rijd er niet mee naar zuid-Frankrijk. Ze zijn degelijk maar niet echt comfortabel. De vering van de auto is wat stug en hij ligt laag op de weg zodat de instap ook laag is. Al de handelingen (als sturen, koppelen en schakelen) zijn zwaar maar toch soepel. Dit bevalt mij goed, want het geeft mij het gevoel dat ik in een degelijke auto rijd (en dat is ook zo). De inrichting ziet er voor een auto van 18 jaar oud nog prima uit.
PRESTATIES:
De tweeliter motor is heerlijk. Altijd vermogen, ongeacht het toerental. Gezien zijn lage ligging op de weg had ik verwacht dat hij een beter bochtengedrag zou hebben (heeft vaak wat onderstuur). Dit komt overigens niet tot uiting wanneer ik normaal rijd, maar alleen wanneer ik wat sportiever rijd.
BETROUWBAARHEID:
Super. Hij loopt altijd. Het enige is dat enkele weken na aanschaf de remmen schoongemaakt moesten worden (binnen garantie) omdat hij een tijd stilgestaan had . Daarna nooit meer iets gehad.
GEBRUIKSKOSTEN:
Met veel kort woon- werkverkeer rijdt hij ruim 11km/L.
Reparatiekosten bij de garage zijn elk jaar zo rond de 400 euro.
Het gaat dan om dingen als: rubbers vervangen, uitlaat lassen, remblokken vervangen, nieuwe banden. Geen gekke dingen dus.