Nissan Primera 2.0 SE (1995)
Uitvoering | Primera 2.0 SE |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Omdat er een inkomen wegviel waren wij genoodzaakt een vervanger voor de BMW te zoeken. Het moest een auto zijn met pit en het liefst op LPG-G3. Door stom toeval zijn wij via een marktplaats advertentie aangekomen bij een Primera 2.0 SRI uit Gouda. Deze auto bleek van de 2e eigenaar geweest en na een proefritje en gerommel omtrent de prijs hebben wij deze auto aangeschaft. In het begin was ik wat sceptisch naar dit Japanse koekblik. Maar na 7000km rijden moet ik toch eerlijk toegeven dat de auto degelijk aanvoelt, goed stuurt (zei het wat licht) en zeker zeer soepel is. De SRI uitvoering heeft een sportonderstel en dat is zeker te merken want de wegligging is voor een auto van deze leeftijd zeer goed te noemen. De auto is zeer betaalbaar om te rijden. Het rijden op LPG is probleemloos en persoonlijk vind ik de auto op LPG beter/soepeler rijden dan op benzine. Het verbruik op LPG ligt rond de 1:9.
Bij de aanschaf van de auto wisten wij dat de volgende dingen gerepareerd moesten worden:
- Verdeler LPG (Koltec): 150 euro.
- Rechter buitenste homokineet: 135 euro.
Verder geen problemen of storingen.