Nissan Micra 1.3 SRi (1998)

Nissan Micra

UitvoeringMicra 1.3 SRi
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf1998

Al vanaf het begin is deze auto zeer betrouwbaar en zuinig.
Weinig reparties gehad.
Tot nu toe, bij 80.000 km. 2 voorbanden vervangen en een remcilinder.
Nu recent bij de kleine beurt+APK remvoering, remblokken en remleiding alsmede 2 V-snaren vervangen.
Hij roest niet, alleen de rode spiegels + strook boven de achterkentekenplaat is de verf ’dood’ en mat.
Verder ook een goede ervaring met de dealer Koops in Apeldoorn.
De auto rijdt gemiddeld grote weg/stadsverkeer ongeveer 1 op 14/15.
Tijdens onze laatste vakantie naar Italië en Oostenrijk gemiddeld 1 op 17. Op de Duiste autobanen snelheden tot 170 km. met een verbruik van ongeveer 1 op 16 en bij 80 km. op binnenwegen in Italie plm. 1 op 20.
Dit is sinds 1990 onze 4e Micra, tot ons groot plezier.
Vroeger met 2 kinderen op vakantie naar het buitenland en tegenwoordig nog met zijn tweetjes.
Was het vroeger passen en meten met de koffers (wel zoveel mogelijk op maat gekocht), nu mikken we alles in zonder te zorgen dat de kofferklep nog wel dicht wil.
Al met al een prima karretje en nog redelijk goedkoop in het onderhoud.
Of de volgende auto weer een Micra wordt weet ik niet, want de meningen over het nieuwe model zijn verdeeld, ik vind hem wel erg leuk, mijn vrouw wat minder. Maar als je de prijzen vergelijkt met andere kleintjes, dan springt de Micra er wel uit. Hoewel de volgende hoogst waarschijnlijk geen nieuwe meer wordt.
Voorlopig rijden we nog prima en we zien wel wanneer de grote onkosten komen.

Weinig.
2 nieuwe voorbanden bij 80.000 km.
En nu recent de remblokjes, remvoering en remleiding alsmede 2 V-snaren bij 108.500 km.

Nog steeds de 1e accu, de 1e uitlaat (zelfs geen deel vervangen)

De auto heeft ons nooit in de steek gelaten