Nissan Micra 1.0 LX (1994)

Nissan Micra

UitvoeringMicra 1.0 LX
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf1994

Cvt was het toverwoord in 1994 en hadden wij weinig alternatieven voor Daf (jaren 70) en Volvo 340 (1980). Alleen de Subaru Vivio (klein en iel) of de lelijke Justy waren een alternatief. De Ford Fiesta en Fiat Uno vielen af, wegens mindere kwaliteit (voorkeur Japanner).
Toen in 1993 de nieuwe Micra uit kwam en meteen Auto v.h. Jaar werd..., was ik bij voorbaat enthousiast, want ik had in 1990 bij Nissan gewerkt en was bevooroordeeld. Voordeel CVT is dat hij niet kruipt, bij stilstand.

Het werd een showroommodel.
Aktiepakket (spiegels/bumpers in kleur auto; toen vrij nieuw)=LX.

Kleur : metallic rood en 1.0 met CVT.

Nu is hij 11 jaar met 30 000 km...! Heel weinig bereden dus. Doordat hij veel stil gestaan had groeide het mos langs de ramen...

Echter, hij ziet er nog steeds leuk uit (vorige model ouderwets), hij is compleet (alleen traploze interval op ruitewisser mis ik) en modern van snit. Vooral toen!

Echter ik vind de 1.0 motor te klein. Beter zou een 1.3 of nu, een 1.4 zijn. Maar mijn moeder is 80, dus geen race-oma!

Update 10.11.2006 Inmiddels is de auto overgegaan naar mijn vriendin, die ook heel weinig rijdt. Dit jaar 2 nieuwe voorbanden en ik heb vandaag de bougies gereinigd (waren zwart en beroet), injektiereiniger in benzinetank gedaan en nieuw brandstoffilter. Verder geen problemen!

Update 10-12-2013

Kleine beurten en APK gehad. Dwz. olie vv., luchtfilter.
Alleen de ruitensproeierpomp(Scrabble...)is een drama. Al 3x vervangen (onder garantie)...
Achter-ruitewisser vervangen.

De ouderdom van 19 jaar heerst...Ruitrubber achterruit verdroogt en tussenstuk is afgebroken. Automaat schakelt wat hakerig, maar dat doet die al 10 jaar...en blower heeft alleen stand 4 over...
Verder rijdt hij nog steeds redelijk!

In garantieperiode (3 jaar) heb ik alleen de rubbers bij alle deuren gewisseld, wegens condens op de ramen (lekkage).

Daarna voornamelijk slijtagedelen: akku, banden en uitlaat.
De laatste 2 vooral door ouderdom (banden) en korte ritten (water in uitlaat, demper).

Grootste reparatie: elektronisch regelsysteem brandstof (motormanagement); nieuw 1500 gulden (veel geld), maar de dealer loste dit op met 2e hands spul (f 600, nog veel).

Verder vind ik de CVT-pook erg hakerig, maar dat schijnen ze allemaal te hebben, ook de Primera. Omdat de bak een slippend geluid maakt soms bij optrekken uit stilstand (koude motor), heb ik de dealer laten kijken. Echter via het diagnosesysteem is niets te vinden en zoals altijd is de patient weer beter bij de dokter..., maar ik heb er nog steeds last van.

2.2008(35500 km)Net bougies gewisseld, waren weer zwart en luchtfilter gechecked. Echter nu slaat hij vaak af bij de koude start. Na 1 km loopt hij weer gewoon stationair.
Ondanks, dat ik karton voor de radiateur heb gedaan, wordt de motor langzaam warm.

2011 Grote beurt: bougies, olie, brandstoffilter, luchtfilter.

De CVT vind ik nog steeds hakerig schakelen. Ook slipt hij soms bij snel wegtrekken. Ook hier is eigenlijk onderhoud nodig (volgens boekje), echter mijn vriendin vindt het wel goed zo...

Update 10-12-2013 (42000 km)

Ruitensproeierpomp is al 3x vervangen (garantie). Verder niets bijzonders.

6,5

PRIVATE LEASE Nissan Micra