Nissan Micra 1.0 GL (1997)
Uitvoering | Micra 1.0 GL |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Tango en de forens
Een turquaas metallic micra 1.0 GL in de Tango-uitvoering.
En ik ben niet eens een kapster.....
Voor zo weinig mogelijk geld (€ 1.100,-) heb ik tijdelijk een tweede autotje nodig gehad om naar mijn werk te rijden. Ik wilde eigenlijk een Swift of Charade, maar die blijken meer gewild dan deze Japanner.
In krap twee jaar heb ik er ongeveer 55.000km mee gereden. En dat viel niet tegen.
Natuurlijk moet je niet teveel prestaties of comfort verwachten...
Prestaties:
Hallo! Het is maar een 1.0.... je komt mee met het verkeer en voor de topsnelheid kun je een boete krijgen. 120 is haalbaar, maar ik reed er liever 90 mee. Volgende punt:
Comfort:
Vering is bestfortabel en de stoel zat mij ook prima, het geluid valt mee als je niet te vlot wilt rijden.
Op snelheid voelt de vering niet vertrouwenwekkend, maar dat is slechts schijn. Ook lijkt de achteras (Micra bouwwijze) scheef in te veren.
Verbruik:
Vrijwel alleen snelwegkilometers gereden en ook nog meestal rond de 90. Resultaat: rond de 1:20..... dat telt.
Storingen:
De rechter koplamp heeft nooit goed willen werken.
Om de APK te halen heb ik een stuk in het chassis moeten laten lassen; een Britse Japanner wil blijkbaar roesten....
Het motormanagement heeft enige tijd een eigen leven willen leiden en hield dan in alsof de tank leeg was. Monteur naar laten kijken, niets gevonden. Klacht is vanzelf verdwenen.
Eén keer wilde ze niet starten. Langere tijd stilgestaan, koud, matige accu. Heel erg lang doorstarten (n niet omkijken naar de grote wolk die ze uitbraakte)en ik kon toch weer op weg.
Totale onderhoudskosten voor de twee jaar: € 380,-
Niet foutloos dus, maar wel goedkoop. En daar ging het om.
Oh ja, toen ik weer met het OV kon reizen verkocht ik haar voor
€ 800,-. Mooie afschrijving.