Nissan Leaf Acenta (2014)
Uitvoering | Leaf Acenta |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Nissan Leaf eerste generatie
Als milieuvriendelijk alternatief voor de huidige benzine auto van mijn vrouw de Leaf zakelijk aangeschaft.
tegelijkertijd zonnepanelen op garagedak laten plaatsen en laadpaal op eigen grond.
Eerste indruk, snel en stil, wel in het begin angstig naar de range kijken, ga ik het halen??
De opgegeven 200 km resulteert effectief in ongeveer 140 a 150 km.
De onderhoud kosten: jaarlijks een beurtje van ongeveer 200 euro gemiddeld.
Brandstofkosten: nihil sterker nog we leveren met onze zonnepanelen nog terug na opladen en de energierekening is ook nog omlaag gegaan.
We hebben de zonnepanelen installatie in drie jaar terug verdient en nog 3000 euro overgehouden aan bespaarde brandstof t.o.v. van een vergelijkbare benzine auto.
De auto heeft een ietwat afwijkend model, mensen zien gelijk dat je met een elektrische auto aankomt, Nissan heeft er gelukkig wel een fluittoon ingebouwd die tot 40 km per uur een geluid produceert zodat mensen horen dat er een auto aankomt.
De auto heeft nu september 2019 ongeveer 85.000 km gereden en probleemloos, geen storingen gehad. Wel heb je snel kleine parkeer putjes in het plaatwerk en smet de binnenbekleding vrij snel. Maar dat kan natuurlijk ook komen dat de auto bij ons ook gewoon een gebruiksvoorwerp is en we er niet bijzonder zuinig mee zijn.
Verder is het comfortabel zoeven en nooit meer ramen krabben in de winter, je kunt de verwarming /airco bedienen met een app in je telefoon of via een timer.
is er dan helemaal geen minpunt aan deze auto? Ach je voelt wel dat je met een zware auto op stap bent, hij rijd niet als een kart zullen we maar zeggen.
We hebben de nieuwe versie greden en deze rijd al een heel stuk lichtvoetiger.
Deze Leaf gaat er dus uit en eind vd maand komt de nieuwe Leaf Tekna 40 KW voor de deur.
PRIVATE LEASE Nissan Leaf