Nissan Almera 1.4 GX (1996)

Nissan Almera 1.4 GX (1996)

UitvoeringAlmera 1.4 GX
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2007

Wat wel bevalt:

Hij is van binnen ruimer dan dat hij er van buiten uit ziet.
Hij is lekker wendbaar (je hebt het gevoel dat je overal even tussendoor kan schieten)
De mogelijkheid om de auto met 1 vinger te kunnen besturen (wat een stuurbekrachtiging..!!)
Hij is lekker anoniem.. (ik hou namelijk niet zo van opvallen)
Hij is Lekker zuinig (1 - 12,9 mijn mondeo deed 1-9) en met mijn rijstijl is dat best wel een prestatie..
behoorlijk rap karretje (je zit zo op de 140)

Wat niet bevalt:

Veel motorgeluid boven de 120 km/uur (ik zit daar vaak boven om eerlijk te zijn)
Hier en daar een rammeltje te horen (maar dat mag ook wel voor een auto van 11 jaar oud)

Ik heb deze auto gekocht omdat de mondeo een kapotte achterbumper had aangezien mijn vrouw (ze is blond) een lantarenpaal van 5 meter hoog over het hoofd had gezien..(echt waar) misschien heeft U ook zo’n vrouw.
En omdat er een aantal dure onderhoudskosten aankwamen (distributieriem, 4 banden, wiellager, koppelingsplaten)
Waarom een Nissan Almera?
Nou omdat deze auto het meest voordelig uit de bus kwam volgens alle reviews die ik hier had gelezen qua kosten.
En ben dus benieuwd of het daadwerkelijk zo’n goeie japanner is als hier word beweerd en zal met mijn gezin (man, vrouw , 2 kinderen in de pubertijd) hem van de zomer meenemen naar italie via de beruchte duitse snelwegen.

Ik heb hem nog niet zo lang maar toen ik hem kocht bij een autohandelaar heb ik hem aangetroffen met wat blaasjes op de dorpels die door de autohandelaar keurig netjes zijn verholpen door het weg te laten snijden en opnieuw te lassen en over te spuiten..(prima gedaan) hij stotterde wel wat en heb hem door de Nissan dealer in Hilversum (Koops) helemaal na laten kijken en deze heeft het benzineleidingssysteem opgeschoond door er een speciaal goedje in te gooien en er nieuwe bougies in gedaan.
En kreeg de mededeling dat de auto verder prima in orde was en hij loopt nu (echt waar) als een nieuwe auto.
Nog geen problemen (maar wat niet is kan nog komen)

Update: 29-1-2008

Inmiddels staat de teller op 119.000 km en ’still going strong!!!’
Maar Aiaiaiaiaajjjjjjjj...er moet een nieuwe middendemper en einddemper op a la 400 euro..!!!
Maar jah voor de rest rijd hij nog perfect dus we gaan hem gewoon laten maken

still going strong...!!!!!!!!

De almera is inmiddels aardig ingeburgerd binnen het gezin en rijd nog net zo probleemloos als in het begin toen ik hem kocht (na het vervangen van de uitlaat)
De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de almera nog nooit een beurt heeft gekregen sinds ik hem heb, 1 maal in de 3 a 4 maanden hem door de wasstraat gooi en uitzuig (ben nogal lui)
Ben wel erg onder de indruk van de auto aangezien hij altijd in 1 keer start en loopt (zelfs met de strenge vorst) ook de metallic lak blijft ERG goed qua kleur..??? ondanks zijn leeftijd.
Als ik de reviews hier zo lees dan kan ik er nog wel effe mee rijden.. (wat ik ook van plan ben) want naast lui ben ik ook behoorlijk Gieri....ehh... ik bedoel Hollands zuinig..!!

Dames en Heren inmiddels staat de teller op 170.000 km en hij wil maar niet kapot....Ongelooflijk..!!!!!!!
Hij krijgt nog steeds geen beurtjes en het wassen van de Auto gaat nu per half jaar.
De dorpels zijn onmiddels weer wat gaan roesten en daar moet wel wat aan gebeuren en ik heb intussen ook de accu vervangen...maar verder HELEMAAL NIETS...!!!
(zelfs geen olie) wat een wereldauto is dit toch...helaas ga ik van baan veranderen en zal waarschijnlijk een dieselautootje ervoor in de plaats moeten komen i.v.m. de km érs die gaan toenemen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ernstig heb overwogen om hem helemaal op te laten knappen om er weer een tijdje (paar jaar) mee door te gaan maar moeder de vrouw (U weet wel... die blonde van die lantaarnpaal)
wil een nieuwe auto en mijn dochter schaamt zich dood als ik haar met haar vriendinnen moet ophalen of wegbrengen...tja...zoals ze in Twente zeggen "Ik kan wel Huuln" ...
Ik heb tegen mijn vrouw gezegd: Schat...!Misschien dat ik voor de 2 ton op de tellerstand een andere auto heb gevonden...gna gna.