Mitsubishi Space Star 1.8 GDI Avance (2001)

Mitsubishi Space Star 1.8 GDI Avance (2001)

UitvoeringSpace Star 1.8 GDI Avance
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2008

Nadat ik een ongeluk had gehad met mijn geliefde Mazda moest ik op zoek naar een andere auto. Wij hebben 3 kinderen en dus moest er ook wat ruimte inzitten en ook voor als we naar ikea gaan was dat wel makkelijk. Bij mijn vorige auto een sedan was het wel eens lastig om lange dozen mee te nemen. Na wat zoeken kwam ik bij een space star uit maar een 1.3 vond ik iets te langzaam dus op zoek naar een 1.6. Maar bij een bezoekje aan de dealer natobene viel mijn oog op een zeer luxe avance met ABS en de 1.8 gdi moter. Deze avance is veel luxer en kompleter dan alle andere space star’s. Over de prijs waren we snel uit omdat de dealer er net iets te veel had staan denk ik. De auto is ook dealer onderhouden en ik heb 6 maanden garantie. De auto heb ik tenslotte gekocht via mijn eigen garage waar ik altijd mijn auto’s koop. Ook voldoende ruimte voor de kinderen en papa heeft lekker alle luxe voor zijn neus tevens vind ik de dubbele airbag en ABS wel zo veilig. Verder is de 1.8 gdi wel erg pittig en voor de nederlandse snelwegen iets te snel (max 190 km).

Batterij vervangen van de AB en die moest dus weer bij de dealer worden ingeregeld
Ook heb ik een nieuwe sleutel besteld omdat de oude in slechte staat is.
Deze sleutel kost 70 euro!
Bij afleveren heb ik een nieuwe accu en nieuwe achterbanden laten monteren.

7-8-08
De auto had het bekende GDI probleem met inhouden van de motor bij constante snelheid. De garage heeft de gasklep schoongemaakt en verder alles gereinigt ook een reiniginsvloeistof aan de motor toegevoegd. En hij rijd nu veel beter en rustiger wel het advies geregen om te blijven rijden op V-power of soortgelijke brandstoffen. Maar dat deed ik toch al omdat de auto feller reageert hierop en zuiniger rijdt dus verdien je de meeprijs een beetje terug.
Nu maar hopen dat het inhouden van de motor wegblijft.

11-8-2008
Auto loopt steeds beter na de reiniging en ik tank v-power.
De bestuurdersstoel heb ik uit de auto gehaald en voorzien van een nieuwe schuimvulling, dit heb ik ook bij 3 van mijn vorige auto’s gedaan en is erg makkelijk te doen. En zit weer als nieuw!

2-12-2008
Ik heb dit weekend 1700 km gereden en de auto rijd vooral op de snelweg heerlijk het is een echte kilometervreter. in de stad vind ik de auto te onrustig maar boven de 100 km vind hij het pas leuk worden.
De gdi moter in gereingd,het natte gedeelte met een toevoeging aan de brandstof en het droge gedeelte met een spray in het luchtfilter om de gaslglephuis en egr te reinigen. De moter is erg gevoelig voor vervuiling en 80 rijden met de airco aan vind hij ook niet leuk omdat de moter dan gaat inhouden en eeen beetje schokkerig lopen. Maar 120 km met airco is verder geen probleem.
Je moet aan een gdi auto wel wennen en het rijd gewoon anders dan een andere auto maar als je dat onder de knie hebt gaat het eigenlijk vanzelf.

onderhoud

net apk en onderhoud gehad wel juiste olie er in gedaan 5w30 full synt van gastrol en hij loopt als een zonnetje.

hoesje vervangen

aandrijfashoes vervangen links en gesmeerd etc. die auto knoekte tijdens een bocht maken. koste 100 euro en is verholpen nu

pech

oei tijdens he rijden een gepiep en gekraak vanuit linksvoor,ik dacht aan de veerpoot. maar er was iets stuk aan de veerschotel en een lager en lagerplaat. Komt wel vaker voor bij een space star werd mij verteld. Koste me 263 euro inkl montage Maar de auto piept en kraakt niet meer. Nu maar afwachten op rechts voor.

linkerknipperlicht

Er heeft iemand tegen mijn linkerknipperlicht gezeten. nu moet de komplete unit worden vervangen wat wel erg eenvoudig is.
Kost bij de dealer 60 euro maar even op internet gezeten en nu een nieuwe gekocht voor 25 euro ! Nu kan ik weer linksaf !

kassa

en opeens reed ik niet harder dan 40 ! en schokken en hobbelen.
Op naar de dealer dus en die was er redelijk snel uit. Het gasklephuis was overleden. een nieuwe met alles erop en eraan koste mij 940 euro ! kassa ! Maar eerlijk is eerlijk de auto rijd eigenlijk veel beter dan hij ooit gedaan heeft. Nu merk je dat kleine dingen,en schokjes weg zijn. en de auto is feller geworden.
Ik was niet blij met de reparatie maar goed hij rijd nu weer als een nieuwe

genoeg

En nu was het genoeg. De space star rijd geweldig zeker boven de 100 km. Maar er komen aan een grote beurt,remschijven,schokbreker,airco stuk,uitlaat. dus tja wat ga je dan doen,ik heb besloten dat de mitsu eruit gaat.
We hebben een Kia carens EX van 2003 98000 km gekocht