Mitsubishi Space Star 1.3 Family (2001)
Uitvoering | Space Star 1.3 Family |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Na jaren voor een baas te hebben gewerkt werd het tijd boor mezelf te beginnen werken.
Voor deze wagen had ik een Audi A6 2.0 TDI als lease wagen maar aangzien ik een eigen zaak uit
de grond probeer te stampen was ik op zoek naar een flexibele gezinswagen wagen die niet teveel
geld koste.
Mijn oog was gevallen op de Mitsubitshi Space Star voor de volgende redenen
* Ruime koffer
* Verschuifbare achterbank
* 5 deuren
Ik heb de auto 2de hands gekocht voor 4750 Euro wat ik een mooie prijs vond voor de wagen
vooral omdat hij er nog prima uitzag. Het interieur was niet zo modern als dat van de Audi en
heeft ook niet zoveel toeters en bellen. Maar alles werkt wel prima.
Voor korte afstanden en stadsverkeer is het een prima wagen.
Voor lange afstanden daar en tegen maakt hij net iets teveel lawaai.
Maar voor de rest is het een prima wagen en ik ga ik er nog vele kilometers mee afleggen, vooral
omwille van de gemakkelijke afmetingen en de flexibiliteit van de wagen om dingen mee te
nemen.
Ook de onderhoudskosten vallen prima mee tot op dit moment
Verbruik: 6,9 l/100 km
De auto doet het nog steeds prima.
We zijn bijna aan de 100.000 km (99.800 om exact te zijn). De auto rijdt nog prima en de
onderhoudskosten zijn laag, zeker in vergelijking met de A6.
Ik heb zelf een nieuwe auto gekocht op mijn zaak, maar nu rijdt mijn vrouw ermee.
Ze vindt het een prima wagen en vooral de 5 deuren kan ze apprecieren. Vooral omdat ze vroeger
wel wat pijn kreeg in haar rug van de 2 kindjes met haar Corsa met maar 3 deuren.
Het verbruik is sinds kort wat gestegen vermoedelijk door de landasensor die defect is. Maar nu nog even afwachten of we hem gaan vervangen of niet.
71,136: Aanschaf wagen
80.000: Onderhoud (50 Euro) :-)
80.500: Voorste banden vervangen en uitlijnen (200 Euro)
88.000: Vervanging van remmen voor en achter
97.000: Onderhoud
105.000: Vervangen band achteraan (wegens deuk in de band en velg)
106.000: Onderhoud
114.000: Onderhoud
118.000: Problemen met de batterij en auto start niet altijd prima
120:000: Nog meer problemen met de batterij en met de landa sonde
121:000: Onderhoud en nogmaals naar de batterij laten kijken want soms is hij gewoon plat. Auto valt op ralentie regelmatig stil. Blijkbaar ook een probleem met de gasklep meter.
123.000 Problemen blijven bestaan, misschien toch uitkijken om de wagen te vervangen.