Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ (2017)

Gebruikersreview

Mitsubishi Space Star 1.0 Intense+ (2017) #3

UitvoeringSpace Star 1.0 Intense+
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2025

Ervaring na 1 jaar

Als vervanging van een Toyota Aygo op zoek gegaan naar een opvolger. De aanvullende wensen van de hoofdbestuurder: Een werkende Airco, 3 gordels achterin en een A segment auto. De wens om 3 gordels achterin te hebben in het A segment maakt de keuze beperkt. Zelf dacht ik aan: Hyundai I10 of een Kia Picanto. Deze zijn optioneel met deze wens geleverd. Na diverse proefritten helaas geen geschikte kandidaat gevonden omdat het ik het niet eens kon worden met de verkoper over de prijs of het geconstateerde gebrek.
Tijdens het scrollen door de verkoopsites viel mijn oog op een Space Star in een leuke intense+ uitvoering. Afspraak gemaakt, proefgereden en gekocht. De auto gekocht onder beding van 2 nieuwe banden, een nieuwe kachelradiateur (zat verstopt, bekend probleem bij dit model), en wat andere kleinigheden. De auto is dealeronderhouden.
Na een aantal weken gebruik waarbij mijn vrouw hoofdzakelijk de km's heeft gemaakt de balans opgemaakt. Het onderstel is zacht, met 2 volwassenen achterin slaat de vering tegen de eindafslag, onderin is de motor zo dood als een pier, stuurbekrachtiging is gevoelloos en licht, de stoelen bieden weinig zijwaartse steun, en in de bochten helt de carrosserie over. Het hele rijden geeft mij een jaren 90 vibe. Aan de andere kant de auto is zuinig, relatief ruim, droog van binnen (na de aygo was dat achteraf ook wel een wens), zit leuk in de opties, remt krachtig en boven de 3000 toeren wil hij een stuk vlotter voorruit. Ik heb na een halfjaar de voorbanden naar de achterzijde verplaatst en betere voorbanden laten monteren, dikke verbetering in de rechtuit stabiliteit. Ook zijn er hulpveren geplaatst aan de achterzijde. Dit levert echt een veel beter rijdende auto op. Nu na een jaar kan ik wel zeggen dat de auto ondanks zijn minpunten wel een blijvertje is voor de komende tijd. We zijn gewend geraakt aan elkaar. Dus zoek je een dynamische strak rijdende auto loop dan door. Dit is een auto die praktisch is en veel biedt voor relatief weinig geld.