Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Invite (2005)

autoreview

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander - interieurMitsubishi Outlander - interieur

Signalement

UitvoeringOutlander 2.0 2WD Invite
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2012
KM-stand bij aanschaf86.000 km
KM-stand laatst200.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Heerlijke tractor

  • 119.000 km

Tractor zo noemen wij liefkozend onze Outlander. Nu twee en half jaar geleden aangeschaft en al ruim 25.000 km zonder problemen gereden. Wel snel op LPG gezet want me met de caravan er achter gaat het anders te hard met de muntjes (1 op 9 benzine, 1 op 8 LPG). Heerlijk ruime familieauto die betrouwbaar en zonder franje is. Verwacht geen sportieve prestaties, daar is de 136 pk motor te sloom voor, maar de auto komt goed mee en is een genot om te rijden. Heerlijk hoog terwijl hij niet overdreven breed is. De caravan sleept hij moeiteloos over de Brennerpas (af en toe naar 3e versnelling) dus daar ook geen klagen. De kids hebben een zee van ruimte achterin voor hun benen en de bagageruimte is prima, kids hun stoelleuingen kunnen naar achteren zodat slapen een feestje wordt. Overgang op LPG verliep probleemloos en kostte slechts 1600 euro. Buiten gewoon onderhoud grote en kleine beurt is er niks stuk gegaan aan de auto en blijft hij nog een groot aantal jaren bij ons. Om dan plaats te maken voor een latere versie van deze geweldenaar met 170 pk.

200,000km

  • 200.000 km

Even een update. Onze Outlander gaat nu al weer een aantal jaren mee en heeft intussen de 200.000 km aangetikt waarvan 120000 probleemloos op LPG. Een robuuste simpele auto die ons nooit heeft laten staan. Als caravantrekker heeft hij het moeilijk met de heuvels en bergen, ondanks het relatief lage gewicht van onze caravan, de slechts 136 pk is daar debet aan. Het verbruik blijft zo rond de 1.op 10 schommelen met lpg en dat is prima te doen. Aan onderhoud geen gekke dingen gehad, uitlaat vervangen, sensor ventilator, distributieriem enz. Geen gekke dingen als is de uitlaat niet via Kwikfit te doen en moet origineel besteld worden en dat is prijzig. Bij de laatste kleine beurt de stuurkogel vervangen en de kraakjes in de achterophanging verholpen.
Kortom een zeer betrouwbare ruime gezinsauto die ik iedereen aanraad.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens