Mitsubishi Outlander 2.0 2WD Invite (2005)

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander - interieurMitsubishi Outlander - interieur

UitvoeringOutlander 2.0 2WD Invite
Bouwjaar2005
Jaar van aanschaf2012

Heerlijke tractor

Tractor zo noemen wij liefkozend onze Outlander. Nu twee en half jaar geleden aangeschaft en al ruim 25.000 km zonder problemen gereden. Wel snel op LPG gezet want me met de caravan er achter gaat het anders te hard met de muntjes (1 op 9 benzine, 1 op 8 LPG). Heerlijk ruime familieauto die betrouwbaar en zonder franje is. Verwacht geen sportieve prestaties, daar is de 136 pk motor te sloom voor, maar de auto komt goed mee en is een genot om te rijden. Heerlijk hoog terwijl hij niet overdreven breed is. De caravan sleept hij moeiteloos over de Brennerpas (af en toe naar 3e versnelling) dus daar ook geen klagen. De kids hebben een zee van ruimte achterin voor hun benen en de bagageruimte is prima, kids hun stoelleuingen kunnen naar achteren zodat slapen een feestje wordt. Overgang op LPG verliep probleemloos en kostte slechts 1600 euro. Buiten gewoon onderhoud grote en kleine beurt is er niks stuk gegaan aan de auto en blijft hij nog een groot aantal jaren bij ons. Om dan plaats te maken voor een latere versie van deze geweldenaar met 170 pk.

200,000km

Even een update. Onze Outlander gaat nu al weer een aantal jaren mee en heeft intussen de 200.000 km aangetikt waarvan 120000 probleemloos op LPG. Een robuuste simpele auto die ons nooit heeft laten staan. Als caravantrekker heeft hij het moeilijk met de heuvels en bergen, ondanks het relatief lage gewicht van onze caravan, de slechts 136 pk is daar debet aan. Het verbruik blijft zo rond de 1.op 10 schommelen met lpg en dat is prima te doen. Aan onderhoud geen gekke dingen gehad, uitlaat vervangen, sensor ventilator, distributieriem enz. Geen gekke dingen als is de uitlaat niet via Kwikfit te doen en moet origineel besteld worden en dat is prijzig. Bij de laatste kleine beurt de stuurkogel vervangen en de kraakjes in de achterophanging verholpen.
Kortom een zeer betrouwbare ruime gezinsauto die ik iedereen aanraad.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens