Mitsubishi Outlander 2.0 4WD Sport Intro Edition (2004)

autoreview

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi OutlanderMitsubishi Outlander - interieurMitsubishi Outlander - interieur

Signalement

UitvoeringOutlander 2.0 4WD Sport Intro Edition
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2005
KM-stand bij aanschaf35.000 km
KM-stand laatst132.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nog ffffffff

 • 132.000 km

Ruim 8 jaar en 100.000km verder.
Problemen:
Geen, gewoon zijn beurten en blijven rijden. ca 12.500km per jaar is niet zo heel veel, maar net genoeg voor zijn jaarlijks onderhoud (bij elke 15.000km).
Onderhoud is netjes gedaan door de garagebedrijven. Ik ervaar het wel als prijzig, maar aangezien er geen problemen zijn geweest blijven de km-kosten binnen de perken.

Positief:
+ Wegligging;
Deze is straf en toch comfortabel. Auto gaat strak door de bochten, zonder veel over te hellen.

+ Comfort:
Stoelen zitten goed, zitting is iets te kort, maar er genoeg ondersteuning aan rug. En wat ik erg belangrijk vind is dat je de hoofdsteunen goed kan afstellen, (mijn lengte is ca 1,8 mtr)

+ Ruimte;
Niet de grootste kofferbak (ca 400 - 1700 ltr, maar ruim genoeg en vooral makkelijk te laden.
Op de achterbank is ruimte voor 3 (niet al te grote)volwassenen.

+ Handelbaarheid:
De wagen oogt groot, maar is eigenlijk niets meer dan bijvoorbeeld een Ford Focus Station die wat hoger op zijn wielen staat. Voorkant en achterzijde zijn goed in te schatten. De auto stuurt scherp genoeg en aangezien onderstuur ontbreekt is het veilig rijden in deze auto.
+ Cravantrekker:
Met een caravan van ca 1200kg heeft de Outlander geen enkel probleem. Je komt wat koppel te kort, maar flink doorrijden is geen enkel probleem, behalve het brandstofverbruik dan. Deze zit tussen de 1 op 6 tot 1 op 7.

Negatief;
Eigenlijk is negatief een te zwaar woord. Wat zou beter kunnen lijkt me beter.
- Brandstofverbruik;
Over de totale gebruiksduur ligt die rond de 1 op 8.5. Solo ca 1 op 10 tot 1 op 11. Volbepakt en geladen + caravan ca 1 op 6 tot 7.
- Luxe:
Ik mis een cruisecontrol en een iets langere zitting. En het stuur zou in diepte verstelbaar moeten zijn. Oh en een parkeerassistent zou handig zijn (piepjes of een camera)

- Het koppel:
Met 176Nm is deze te laag. De auto zelf weegt ruim 1500kg en meer koppel zou welkom zijn geweest.

- Draaicikel;
Deze is groot, Te groot. Vooral bij parkeren (garages) en manouvreren met de caravan erg lastig.

Nog fffff
Dan wordt ie omgeruild voor een Clio IV Estate 1.5dCi.De jaarlijkse km worden er veel meer. Ik zal van ca 12.500km naar het dubbele gaan.
Toch nemen we met pijn in het hart straks afscheid van onze TRUCK. Een nieuwe auto kopen zou leuk moeten zijn, maar wat je weg doet kan ook zeer doen. Maar goed ... het is recessie en door het kopen van een europese auto stimuleren we de economie en mijn brandstofkosten komen veel lager uit.

Zou ik de Outlander adviseren? (zou ik er weer een kopen?)Als er niet meer dan 12.500km per jaar mee gereden zou worden is zo'n auto wel mijn keuze.
De iets hogere instap maar toch lage zit (geen "op de bok" gevoel)is perfect. 4WD... je merkt er niets van totdat het nat is en je bochten gaat maken..... dan merk je er trouwens ook niets van. Geen onderstuur!! Perfect.

Conclusie: Ik ben een tevreden gebruiker van een Outlander 4WD Intro3,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens