Mitsubishi Colt CZ5 1.3 Invite (2007)

Mitsubishi Colt CZ5 1.3 Invite (2007)

UitvoeringColt CZ5 1.3 Invite
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2016

Mijn eerste ervaringen

Een kleine terugblik naar juli 2016
Ik zie op de website een leuke auto staan met ontzettend weinig kilometers voor zijn leeftijd.
Ik app de garagehouder of het iets voor mij zou zijn en krijg direct het antwoord terug dat ik maar even langs moet komen.
Bij het zien van de auto was ik meteen verkocht. Bak koffie en in alle rust onderhandelen. En ja hoor, de zesde auto op rij is weer gekocht bij Buist auto's.
Na jaren van Opel Agila gereden te hebben (inmiddels ook ruim 150.000 km op de teller) is het nu tijd voor een Mitsubishi Colt 1.3 Invite automaat (25.350 km). Zowel van binnen als van buiten en zelfs van onderen, als nieuw!!
Het automaat rijden was in het begin wel even wennen, zeker de eerste dagen was het wel zoeken naar het koppelingspedaal,maar nu zou ik niet anders meer willen. In de stad kan ik nog steeds handmatig schakelen, echter zonder te ontkoppelen. Op die manier kan je zelfs in de stad ook zuiniger rijden door een zo hoog mogelijke versnelling te kiezen.
Heerlijke auto, rijdt lekker, zit lekker (zelfs met 4 volwassenen), en....lekker veel bagageruimte dankzij de verschuifbare achterbank en het eventueel verwijderen hiervan. Waar ik wel ontzettend aan moest wennen in het begin, is het directe stuurgedrag van de Colt. Een kleine beweging doet de auto direct veranderen van koers.
23-11-2016
Vanmiddag nieuwe lampjes in de koplampen laten zetten. Natuurlijk kan ik dat zelf ook, maar terwijl je koffie zit te drinken hebben ze het al voor je gedaan.
Service? Dat is pas service.
Waarderingen: geen enkele auto is uitmuntend, daarom mijn waardering op goed!

2 jaar Mitsubishi Colt

Na de laatste up-date heeft de Colt de garage niet anders gezien dan voor het vervangen van een v-snaar en een paar lampjes voor dimlicht.
Afgelopen winter alle vier de banden omgeruild voor all-weather banden van Vredestein, de zgn Quatrac 5. Zeer tevreden over. Zowel bij droog, nat als glad en besneeuwd wegdek een goede grip op de weg.
Vorige maand is hij weer apk gekeurd en heeft hij een beurtje gehad. Niets bijzonders. Koelmiddel voor airco is bijgevuld en verder helemaal niets.
Op naar weer een jaar zorgeloos rijden.

PRIVATE LEASE Mitsubishi Colt