Mini Cooper (2013)

UitvoeringCooper
Bouwjaar2013
Jaar van aanschaf2013

Zalig wagentje

Na een testrit waren we meteen verkocht!
De kleur is white silver.
We hebben er als opties het Chili pakket er bij genomen, 17" velgen, led-dagrijlichten, verstralers, parkeersensoren, automatisch dimmende binnen en buitenspiegels, inklapbare spiegels, zwarte dakhemel, zwarte striping op motorkap,zetels zijn half stof/half leder,elektronische airco.

Mini bied enorm veel rijplezier, deze wagen heeft een 1.6 met 122 pk en een manuele 6 versnellingsbak.

Wanneer je op de start knop drukt hoor je meteen een zalig geluid van de motor, tijdens het rijden niets anders dan fun, wanneer je het gaspedaal stevig induwd voel je dat je hij zeker niets te kort komt en er pit in zit!

Wegligging is natuurlijk subliem "karting gevoel"
Zeker als je de sportknop induwd, toch een verschil!

De versnellingsbak schakeld soepel en de versnellingen liggen goed versprijd.

Het rijcomfortvind ik eigenlijk nog goed meevallen zeker niet oncomfortabel, zelfs met de 17" velgen.
Nu liggen er de winterbandjes op 16" en dat is iets comfortabeler maar geef mij maar de zomerbanden, hij ligt naar mijn gevoel vaster op de baan.

Ik heb zeker niet het gevoel dat ik met een klein wagentje rij, en wij zijn maar met twee dus komen we niets te kort.
Bagageruimte is klein maar dat weet je op voorhand.

De afwerking is goed maar als ik nu naar de nieuwe Mini kijk dan is ze er toch sterk op vooruit gegaan.

Het verbruik is gemiddeld 7,3l/100km

Het maakt niet uit waar je met deze wagen komt, overal heb je bekijks.
Een echte aanrader!

Momenteel kan ik niet slechts over deze wagen zeggen heb er nog geen problemen mee gehad.

Als ik dan toch een minpuntje moet aanhalen dan is het de start/stop functie, ik vind dit lastig.
Is dit wel goed voor de motor?
Ik schakel deze altijd uit.

check up bij BMW Jorrsen vond ik overdreven : 30€ voor een halve liter olie bij te vullen...
Normaal moet ik maar om de twee jaar op onderhoud of om de twee jaar, vind ik precies nogal lang...ik doe veel korte afstanden.

Hou jullie op de hoogte...