Mini Clubman Cooper S (2019) #2

MINI Clubman Cooper S (2019)

UitvoeringClubman Cooper S
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2019

Nieuwe Black Beauty

Ter vervanging van de BMW 120i waren we op zoek naar een toffe en snelle vervanger die ook een kinderwagen en andere spullen mee moet kunnen nemen. En met snel was wel de eis meer dan 180pk. Dan kom je al snel uit bij de Golf GTI, Audi A3, Clio RS en de MINI's. De voorkeur ging eigenlijk al snel naar de Mini vanwege de looks, in 1e instantie een 5 deurs Cooper maar na wat rond zoeken vonden we toch de looks van de Clubman erg interessant. We zochten een 2e hands met de kop eraf maar uiteindelijk voor een nieuwe Clubman in Knightsbridge uitvoering gegaan vanwege de flinke korting die dealer kon geven omdat het nieuwe model eraan komt.

We wilden de auto een bijzonder tintje te geven door alle chrome onderdelen zwart te laten maken en ik moet zeggen dat ziet er echt tof uit icm het JCW pakket en de 19" velgen.

De motor heeft genoeg pit, klinkt leuk tijdens de cold-start en als hij de motor warm is en in sport modus geeft de uitlaat leuke roffeltjes bij het gas loslaten. Het onderstel is strak en zeker met de 19" velgen voel je wel alle oneffenheden in de weg. Wij vinden dat niet erg, ik houd van wat harder afgeveerde auto's. Ik weet niet wat het sport onderstel doet of zelfs het adaptieve onderstel maar ik vond het niet nodig om aan te vinken als optie.

De komende tijd gaan we er mee rijden en de ervaringen delen.