Mercedes-Benz ML 320 CDI (2006) #2

Mercedes-Benz ML 320 CDI (2006)

UitvoeringML 320 CDI
Bouwjaar2006
Jaar van aanschaf2018

Premium met een nare smaak

Tsja..als verstokt BMW rijder was ik begin 2018 toe aan vervanging van mijn X5 3.0d van 2004.
Met meer dan 4ton op de klok en een fikse stormschade was deze x5 toe aan export.
Door de vele slechte verhalen over de opvolger; de e70, en dan vooral de matige kwaliteit van de automatische bak werd ik meer en meer enthousiast over een w164.
Omdat ik vaak zware auto ambulances trek moet het ook heel blijven..
Heel even nog een Japanner overwogen, maar dat rijdt allemaal niet naar mijn zin. Had ik het maar gedaan.

Het werd een gruwelijk dik uitgevoerde ML.
Ik ben 2e eigenaar van deze volledig dealer onderhouden auto,
De optielijst is nagenoeg eindeloos. Behalve een kanteldak is eigenlijk alles wel aan boord.
Ik ben knopjes gek, hoe meer hoe beter.
De stoelkoeling is echt briljant :)

Ondanks mijn ruime ervaring in het kopen van 2e hands auto’s heb ik er nu toch een te pakken die ik echt als miskoop kan klasseren.
Om de MB op punt te zetten heb ik hem direct na aankoop bij de vaste garage neer gemikt om een gedegen check up te doen.
Hierbij is de complete luchtvering vervangen en een hele lange lijst van kleine dingen.
Dit eerste wist bij aanschaf, daar was de scherpe prijs ook naar.

Echter..lang plezier was er niet.
Inmiddels zijn we nog een paar zware reparaties verder.
Bak kapot, slecht starten, rammels, enz.
Premium merk...nou ik denk daar inmiddels anders over.

Telt u even mee:
- luchtvering revisie.
- complete revisie van de bak...au!
- 2 nieuwe verstuivers, de andere 4 getest en ok.
- 4 nieuwe banden (is natuurlijk normaal bij gebruik).
- 2 nieuwe xenon pitten
- nieuwe dynamo
- distributie spanner vervangen (zelf maar gedaan).
- nieuwe hydro motorsteunen.
- en heel veel lampjes en ander klein geneuzel.

In totaal ben ik in 1 jaar meer dan 11k armer..
Dat is niet meer grappig. Telkens denk je, dit is het laatste.
Telkens de hoop, nu is alles nieuw, nu wordt het zorgeloos.
Inruilen of verkopen is al helemaal geen issue, door alle dieselhaat is dit echt helemaal geld wegsmijten.

Door alle (foute) beslissingen ben ik nu gedwongen om langer in de ML te rijden, om zo de afschrijving een beetje in het gareel te krijgen. Ik hoop echt dat we het nu gehad hebben.
Ik beloof niks, maar wellicht doen we nog eens een up date.
Hij rijdt al een week zonder zorgen...

Feitelijk is deze review ook een beetje bedoeld als waarschuwing: dikke bak..dikke rekeningen...ook bij een Benz.

6,5