Mercedes-Benz GLC 300 e 4MATIC Business Solution AMG (2020) #2

Mercedes-Benz GLC
Mercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLCMercedes-Benz GLC

UitvoeringGLC 300 e 4MATIC Business Solution AMG
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2024

Uitstoot CO2, Actieradius, Parkeerassist

CO2-gegevens op autoweek kloppen niet. In een algemene beschrijving staat. bij de specificaties dat de uitstoot 45g/km is. Dat is een mooi meevallertje dacht ik. Ook wanneer je de gegevens van autotelex-import bekijkt bij het invoeren van deze mercedes 300e staat een CO2 uitstoot van 45 en 49g/km.
UIteindelijk deze auto in nederland gekocht en wat schetst mijn verbazing.......57g/km. Daar gaat mijn voordeel in de motorrijtuigen belasting. Gewoon volle mep betalen!

Actieradius:
Bij volledige lading bij 10gr celcius een actieradius van 33 km terwijl in bijna alle specs een WLTP-actieradius staat van 45 km. Zou de temperatuur zoveel invloed hierop hebben?

Parkeerassist:
Op de wagenkaart staat parkeerassist 235 en P44.
Helaas is deze niet actief!
Wordt nog onderzocht hoe dit kan. Wel heb ik gelezen dat in 2020 de EU-regels zijn aangescherpt hieromtrent.

Rijgedrag:
Ik rijd al zo’n 25 jaar Mercedes. 90% diesel gereden.
Nu heb ik de uitvoering met luchtvering. Wat een genot! Doordat deze auto op een C-klasse chassis staat is de ruimte voldoende voor een gezin met 2 kinderen. Het automatisch schakelen tussen electrisch en benzine merk je niet.
Dit is tevens mijn eerste 9 traps automaat. Ten opzichte van de 7 traps automaat schakelt deze gevoelloos. De 7 traps wilde nog wel eens een schakelmoment laten voelen.

Bagageruimte:
Doordat het accupakket achterin zit mis je iets aan bagageruimte. Onder de bodem zit nog voldoende ruimte om spullen in op te bergen die je niet vaak nodig hebt. Opgeruimd staat netjes!

Verlichting:
Multibeam led. Wat een mooi beeld geeft dat. Echt top. Daarnaast veiliger voor tegenliggers.

Afwerking:
Wat je van Mercedes verwacht. Vind het persoonlijk jammer dat het dashboard afgewerkt met stiksel en kunstleer een optie is. Dat zou standaard moeten zijn, want dat geeft deze Mercedes een zeer exclusieve uitstraling. (Dat is wat Mercedes wil)

Wordt vervolgt...........